-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 21

Kultūros žmonės prisimins Rimantą Černiauską

Liepos 2 dieną Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininko Rimanto Černiausko draugai, kolegos, gerbėjai kviečiami susitikti „Senamiesčio“ bare ir dar kartą prisiminti gerą draugą, talentingą rašytoją.
Rimantas Černiauskas
Rimantas Černiauskas / Lietuvos rašytojų sąjungos nuotr.

Visi kviečiami pasikalbėti, peržiūrėti fotografijas, režisierės Dalios Kanclerytės kurtą siužetą ir atidengti Klaipėdos dailininkų bei restauratorių sukurtą atminimo ženklą, bylojantį, kad „Senamiesčio“ bare lankydavosi rašytojas, „aprašęs vaikų, žmonių, sliekų ir vaiduoklių gyvenimus“.

R.Černiausko bičiuliams kilo mintis sukviesti visus šios asmenybės vienytus Klaipėdos kultūros žmones ir taip paskatinti kultūros judėjimą Klaipėdoje. Judėjimą, kuris visai nepanašus nei į partiją, nei į armiją – laisva bendrystė, pokalbiai, keitimasis informacija, bendra veikla ir, žinoma, atmintis.

Baro „Senamiestis“ šeimininkas Silverijus Grikšas, Lietuvos dailininkų sąjungos pirmininkas Arūnas Sakalauskas ir UAB „Pamario restauratorius“ direktorius Aldas Kliukas palaimino idėją, kad baro interjerą palaipsniui galėtų papuošti reikšminės skulptūros, mažosios plastikos elementai, fotografijos ir kiti atminimo ženklai, bylojantys apie per meno kiemą ir jame esantį barą tekantį laiką ir jame pėdsakus paliekančius žmones.

Iš bloknoto lapelio besišypsantį R.Černiausko knygos personažą – slieką – sukūrė skulptorius Sergejus Plotnikovas, o jo atliejimu bronzoje pasirūpino „Pamario restauratorius“ direktorius A.Kliukas.

Liepos 2 dieną 16 val. „Senamiesčio“ bare laukiami visi norintys dar kartą pasikalbėti apie R.Černiauską.

Bus atidengtas atminimo ir pagarbos ženklas rašytojui, rodomas D.Kanclerytės apie jį sukurtas siužetas, šeimos ir draugų turimos fotografijas.

Užsiregistravusiems bare bus rezervuotos vietos, kurių skaičius yra ribotas. Dalyvavimas renginyje – nemokamas, maistas ir gėrimai – savo sąskaita. Registracija adresu kultursklaida@gmail.com, arba tel. 8 611 81813.

Liepos 2 dieną, 10 valandą, Klaipėdos Kristaus karaliaus bažnyčioje bus laikomos šventos Mišios už R.Černiauską.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius