Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 31

Kultūrpolyje – nematyti studentų darbai

Studentų ir dėstytojų tarptautinė kūrybinė laboratorija „Laiminga pabaiga“ (Happy End) šeštadienį, 17 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijos centre (Bažnyčių g. 4) Vilniaus dailės akademijos Telšių dailės fakulteto Juvelyrikos ir kalvystės specialybės trečio kurso studentai pristatys ir eksponuos kūrybinės laboratorijos metu įgyvendintas idėjas.
Juvelyrikos studentai pristatys savo kūrinius.
Juvelyrikos studentai pristatys savo kūrinius. / KKKC nuotr.

Vilniaus dailės akademijos Telšių dailės fakultete kovo 28 – balandžio 2 dienomis vyks kūrybinė laboratorija (Workshop).

Projekto ir temos iniciatorius – tarptautinėje kultūros aplinkoje žinomas juvelyrikos meno kūrėjas bei teoretikas Giedymin Jablonski. Projektą įgyvendinti ėmėsi šio teksto autorė drauge su būriu kūrybiškai nusiteikusių Juvelyrikos ir kalvystės specialybės trečio kurso studentų: Dovile Kondrašovaite (dešiniąja projekto ranka, studentų atstove), Rima Zaveckaite, Kristina Jurkute, Borisu Kurkovu, Juste Giaštautaite, Karoliu Černeckiu, Martynu Vaitiekūnu, Danieliumi Šimkumi, Violeta Adomaityte, Vaiva Latakaite. Kūrybinėje laboratorijoje dalyvaus ir Metalo plastikos dėstytojos Beata Zdramytė, Remigija Vaitkutė bei studentė Justina Zymonaitė.

Gyvename vertybių sąmyšio laikotarpiu, kurį, galima manyti, įsiūbavo postmodernioji kultūra. Ar taip yra iš tiesų? Projektas Laiminga pabaiga – viltingas žvilgsnis į neprarastą tikėjimą GROŽIU, GĖRIU ir TIESA, žvigsnis į mūsų pačių dvasios gilumą. Meno kūrinio aktualia problema visada išlieka prasmė ir išraiškos forma. Visą savaitę TDF Metalo plastikos katedroje vyks kūrybinis procesas. Studentai ir dėstytojai generuos idėjas, diskutuos, dirbs dirbtuvėse, vakaros ir dalinsis savo mintimis bei kūrybine patirtimi. Vakarai bus atviri visai fakulteto bendruomenei. Menininkai iš Lenkijos skaitys paskaitas apie šiuolaikinį meną. Dalyviai kurs juvelyrikos ir mažosios plastikos objektus, erdvinines instaliacijas ir meno akcijas.

Balandžio 2 d. 17 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (Bažnyčių g. 4) vyks  – Kūrybinės laboratorijos metu dalį įgyvendintų idėjų eksponuos ir pristatys patys autoriai. Kviečiame meniškai nusiteikusią visuomenę, ypač moksleivius ir studentiją – visus, kam aktualios pozityvumo paieškos, kam kyla klausimų, dėl šiuolaikinio meno ir kultūros, kas ieško meninės saviraiškos ir galvoja apie studijas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius