Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 14

Kunigai gina Palangos siaubo kambarius ir nuodėmingus olandus

Ilgametis karas dėl atrakcionų Palangos centre nesiliauja. Į jį įsitraukė ir žemę verslininkams išnuomojusios Kauno kunigų seminarijos vadovai. Dvasininkai pradėjo aiškinti, kad atrakcionai turi būtinai likti, nes duoda pelno seminarijai.
Atrakcionų rengėjams šiemet teks ieškoti, kur prisiglausti.
Atrakcionai / Eriko Ovčarenko/ dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Valstybės saugomoje paminklosauginėje Palangos teritorijoje, kur atrakcionai atrodo kaip svetimkūnis, bendrovė „Leander LTU” šeimininkauja jau ketverius metus. Apie tai rašo „Lietuvos rytas“.

Olandai yra išsinuomoję Kauno kunigų seminarijai priklausantį pastatą ir jam priskirtą kone 90 arų ploto žemės sklypą. Palangos meras konservatorius Šarūnas Vaitkus savivaldybėje apsilankiusiam Kauno kunigų seminarijos rektoriui monsinjorui Aurelijui Žukauskui pranešė, kad tame sklype atrakcionų veiklai leidimas nebus išduodamas.

Olandus slegia nuodėmės

Jau dabar už važiavimą sunkiasvoriu transportu J.Basanavičiaus gatvėje, kitus pažeidimus olandams yra surašyti keturi administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Dėl savavališko atrakcionų įrangos montavimo, butaforinio pastato statybos paveldosauginėje teritorijoje atskirą tyrimą pradėjo Kultūros paveldo departamentas. Praėjusią savaitę atrakcionus montuojantis neblaivus Olandijos pilietis Kunigų seminarijai priklausančiame sklype išžagino šioje bendrovėje dirbančią lenkę. Dėl šio fakto iškelta baudžiamoji byla.

Pajamų gauna ir seminarija

Seminarijos vadovas tikino, kad apie nuomininkams reiškiamus priekaištus iš savivaldybės girdi pirmą kartą.

„Nematome nieko bloga, kad mūsų sklype veikia atrakcionai. Istoriškai jie būdavo statomi miesto aikštėse prie katedrų, kad miestiečiams ir jų vaikams teiktų džiaugsmą”, – kalbėjo monsinjoras ir priminė, kad ankstesniais metais Palangos valdžia leidimus išduodavo.

A.Žukauskas priminė, kad su bendrove „Leander LTU” pasirašyta ilgalaikė 10 metų žemės sklypo nuomos sutartis, pagal kurią įmonė įsipareigojo atstatyti čia sudegusį seminarijai priklausantį pastatą.

Pagal nuomos sutartį iš „Leander LTU” gaunami pinigai sudaro penktadalį visų Kauno kunigų seminarijos pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius