Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 01

Kurčiųjų mokykla – tarp kelių „auklių“

Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinėje mokykloje neramios nuotaikos - iki šiol neaišku, kam ji turi priklausyti panaikinus apskritis.
Viceministro V.Bacio (viduryje) teigimu, nesusitarus su savivaldybe, Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinė mokykla kurį laiką būtų pavaldi ministerijai.
Viceministro V.Bacio (viduryje) teigimu, nesusitarus su savivaldybe, Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinė mokykla kurį laiką būtų pavaldi ministerijai. / A.Kripaitės nuotr.

Dėl šios švietimo įstaigos, kuria rūpinosi Klaipėdos apskrities viršininko administracija, į uostamiestį atvyko švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys. Pagal numatytą reformą, šia mokykla turėtų rūpintis savivaldybė, tačiau šioji prašo išspręsti finansavimo klausimus.
„Daug metų miname ministerijos slenkstį, aiškindami, kad mokykla, kur mokosi kurtieji, yra ypatinga ir finansavimo skaičiavimo metodika pagal mokinio krepšelį mums yra netinkama“, – sakė mokyklos direktorė Edita Andrijauskienė.

Savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Nijolė Laužikienė tvirtino, kad pirmiausia turi būti išspręstas įstaigos finansavimo klausimas, savivaldybė mokyklos tikrai nesikrato.„Vyriausybė turi išspręsti specialiosios mokyklos finansavimo klausimą, nes tai specifinė mokykla, joje vaikai ne tik mokosi, bet ir gyvena“, – teigė ji. Vaiko išlaikymas šioje įstaigoje kainuoja kelis kartus daugiau nei paprastoje mokykloje. Iš 32 čia besimokančių vaikų – beveik pusė yra iš kitų savivaldybių.

Anot V.Bacio, jei nebus susitarta su savivaldybe, ši mokykla kurį laiką bus pavaldi ministerijai.
„Kol nesuderinsime veiksmų su savivaldybe, ši mokykla, kaip ir profesinės ar konservatorijos, bus pavaldi ministerijai“, – teigė jis. Viceministras pažadėjo aplankyti ir pačią mokyklą, įsikūrusią Smiltelės gatvėje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius