-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 02

Kuršių nerijoje situacija stabili, bet naujų gaisrų pavojus dar liko

Kuršių nerijos gaisro nuostoliai nepradėti skaičiuoti, nes ugniagesiai vis dar kovoja su gaisravietėje vietomis įsiplieskiančia ugnimi, sako Kuršių nerijos nacionalinio parko ir ugniagesių atstovai.
Kuršių nerija po gaisro
Kuršių nerija po gaisro / Nojaus nuotr.

Kaip BNS sakė Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser, ketvirtadienį pakilus vėjui ugniagesiams vėl teko kovoti su atviros ugnies židiniais gaisravietėje – ketvirtadienio vakarą gaisras buvo užgesintas.

„Kai tik vėjas nurimsta, viskas gerai. Bet tik vėjas pakyla, įpučia židinius: vakar vėl buvo rimtas reikalas, vyko pora ugniagesių komandų. Viskas vyksta gaisravietės perimetro viduje“, – patvirtino ji.

Vienintelė viltis, anot A.Feser, kad dėl kai kur vis dar rusenančios miško paklotės gaisravietėje vėl neatsiras atviros ugnies – savaitgalį prognozuojamas lietus. Tiesa, apie gausius kritulius hidrometeorologai nepraneša.

Vienintelė viltis, anot A.Feser, kad dėl kai kur vis dar rusenančios miško paklotės gaisravietėje vėl neatsiras atviros ugnies – savaitgalį prognozuojamas lietus

Ji taip pat tvirtino, kad gaisro nuostoliai bus skaičiuojami tik galutinai užtikrinus, kad naujų gaisrų pavojaus nebėra.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Kastytis Gedminas BNS tvirtino, kad šiuo metu tik paskelbta baigiamųjų gaisravietės tvarkymo darbų pradžia.

„Vyksta gaisravietės tvarkymas, budėjimas vyksta visu tempu – ir Juodkrantės ugniagesių komanda, ir Neringos vienas skyrius užbaiginėja tuos darbus. Gaisras užgesintas, bet yra kai kurie karšti taškai, kur gali atsinaujinti gaisras“, – sakė jis.

K.Gedmino teigimu, Šiuo metu gaisravietėje nuolat budi dvi autocisternos, apie 10 ugniagesių, miškininkų, taip pat vykdomi prevenciniai aplinkosaugininkų ir policijos reidai.

Patikslintais duomenimis, išdegusios Kuršių nerijos teritorijos plotas mažesnis, nei skelbta anksčiau – jis siekia 109 hektarus.

Patikslintais duomenimis, išdegusios Kuršių nerijos teritorijos plotas mažesnis, nei skelbta anksčiau – jis siekia 109 hektarus

Kaip BNS patvirtino Aplinkos ministerijos atstovai, speciali komisija gaisro aplinkybėms Kuršių nerijos nacionaliniame parke ištirti žada skelbti išvadas pirmadienį.

Gaisras Kuršių nerijoje kilo balandžio 25 dienos vidurdienį.

Didelis gaisras pusiasalyje buvo kilęs ir 2006 metų gegužę. Tąkart išdegė 235 hektarai Smiltynės miško. Jį gesino per 1460 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius