Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 10

Kybartų ir Marijampolės kalėjimuose kilo neramumai

Per kelias dienas kaliniai užpuolė pareigūnus dvejuose pataisos namuose - Kybartuose ir Marijampolėje.
Kalėjimas
Kalėjimas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Nuteistieji sumušė 4 pareigūnus bei buvo užėmę budėtojų dalį. Kalėjimų departamentas atmeta pareigūnų profsąjungų kaltinimus slepiant incidentus ir nesiimant reikiamų veiksmų, pranešė LNK televizijos „Žinios“.

Marijampolės pataisos namuose prieš kelias dienas, pasak profsąjungos, nuteistieji sumušė keturis pareigūnus.

„Buvo įtarta, kad nuteistieji girtauja. Buvo užėję septyni pareigūnai, buvo užgesinta šviesa, jie buvo prilupti, išvaryti ir tame 6 lokaliniame sektoriuje iki ryto buvo girtaujama, buvo betvarkė, nė vieno pareigūno nebuvo ir buvo girtaujama“, – pasakojo pataisos įstaigų profsąjungos pirmininkas Tadas Cijūnaitis.

Kybartų pataisos namuose savaitgalį pareigūnus užpuolę kaliniai bandė atsiimti paketą, kaip įtariama, su narkotinėmis medžiagomis.

„Nuteistieji po signalo gultis 11 valandą vakare nusileido virvėmis iš penkto į antrą aukštą, perlipo per tvoras ir užpuolė budėtojų dalį. Bandė ten įsiveržę įlįsti į seifą, nelabai pavyko. Visa laimė, kad pareigūnai nenukentėjo, spėjo pasitraukti iš tos vietos – pabėgti tiesiog“, – sakė Kybartų pataisos namų darbuotojas Ramūnas Skrinska.

Profsąjungų atstovai kaltina Kalėjimų departamentą vangiai reaguojant į kalinių išpuolius. Esą po tokių incidentų iš karto turėjo būti įvestos specialiosios pajėgos, kurios užtikrintų tvarką, tačiau Kybartuose jos esą įvestos tik antradienį. Departamentas kaltinimus atmeta.

Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojas Remigijus Gliaudelis tikina, kad į įvykius buvo reaguota laiku.

„Mes paprašėme Kalėjimo departamento duomenų ir įvertinsime, ar kiekvienu atveju buvo tinkamų veiksmų, tinkamai informuota apie pačius įvykius“, – sakė teisingumo viceministras Gytis Andrulionis.

Profsąjungos tvirtina, kad kalinių išpuolių prieš pareigūnus daugėja. Šiemet pradėti 24 ikiteisminiai tyrimai dėl pareigūnų užpuolimo ar sužalojimo.

 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius