Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 07

Kybartų pasienyje nebeliko spūsčių

Po kelias savaites trukusios automobilių su tranzitiniais numeriais gabentojų apgulties Kybartų pasienio kontrolės punkte trečiadienį ryte buvo tuščia.
Blokuotas tiltas pasienyje su Rusija
Blokuotas tiltas pasienyje su Rusija / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, prie šio pasienyje su Rusija esančio kontrolės punkto įrengtame automobilių laukimo terminale laukiančiųjų beveik nebuvo, o vairuotojams išvykti į kaimyninę šalį laiko gaišti nereikėjo, teigiama VSAT pranešime.

Praėjusią parą Rusijos pasienio tarnybos į savo šalį leido įvažiuoti paskutiniesiems dar laukusiems naudotų automobilių prekeiviams, gabenusiems Lietuvoje nusipirktas transporto priemones su laikinaisiais registracijos numeriais.

Nuo šių metų pradžios keičiasi tokių automobilių įvežimo į Rusiją taisyklės, todėl gruodį mašinų prekeiviai iš jas aktyviai pirko Lietuvos prekyvietėse, tačiau strigdavo bandydami automobilius išgabenti į Kaliningrado sritį.

Šios šalies pareigūnai įsileisdavo labai ribotą tokių automobilių kiekį, todėl vairuotojams išvykti į Rusiją tekdavo laukti net po kelias savaites.

Šios šalies pareigūnai įsileisdavo labai ribotą tokių automobilių kiekį, todėl vairuotojams išvykti į Rusiją tekdavo laukti net po kelias savaites.

Dėl to automobilių gabentojai nepasitenkinimą Rusijos pareigūnų darbu gruodžio antroje pusėje nesyk išreiškė kelių blokadomis jau šios šalies teritorijoje. Lietuvos pasieniečiams ir kitoms tarnyboms jie pretenzijų neturėjo, netgi atvirkščiai – dėkojo VSAT pareigūnams už bandymus spręsti jų problemas ir suteikiamą pagalbą.

Gruodžio viduryje kantrybės netekę vairuotojai kelis kartus buvo visiškai užblokavę eismą ties įvažiavimu į Rusijos teritorijoje esantį Sovetsko kontrolės punktą. Tuomet nepatogumų patyrė per priešais Sovetsko punktą Lietuvos pusėje esantį Panemunės punktą vykstantys asmenys. Prieš Kalėdas vairuotojai iš Rusijos taip pat buvo blokavę išvykimą iš Lietuvos per Nidos kontrolės punktą.

Tačiau daugiausiai nepatogumų patyrė per Kybartų kontrolės punktą vykstantys vairuotojai. VSAT duomenimis, ten gruodžio paskutinę savaitę laukimo terminale nuolat buvo susikaupę apie 400 automobilių tranzitiniais numeriais, kuriuos Rusijos piliečiai įsigijo Lietuvoje ir norėjo pergabenti į Kaliningrado sritį. Per parą kaimyninės šalies pareigūnai tuomet įsileisdavo vos 20 - 30 tokių automobilių.

Todėl visą gruodžio 29-osios naktį tokie kantrybės netekę vairuotojai blokavo Kybartų – Černyševskojės punktą Rusijos pusėje.

Iš Lietuvos išgabenamos transporto priemonės su laikinaisiais registracijos numeriais vykdavo atskira eile, todėl jų kiekis laukimo terminaluose kitų automobilių eismo srautų neįtakojo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius