-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 17

Kyla Klaipėdos Dramos teatro mūras

Penktadienį, pasibaigus Klaipėdos dramos teatro rekonstrukcijos pirmajam etapui ir išliejus naujojo pastato pamatus, į juos įleista simbolinė kapsulė ateities kartoms.
Ceremonijos dalyviai pasirašė trijuose laiško ateities klaipėdiečiui egzemplioriuose.
Ceremonijos dalyviai pasirašė tris laiško ateities klaipėdiečiui egzempliorius. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

Žvarbų penktadienio rytą kapsulės su laišku ateities kartoms įleidimo į pamatus ceremonijoje dalyvavusi kultūros viceministrė Nijolė Laužikienė priminė, jog Dramos teatras yra vienas iš prioritetinių Kultūros ministerijos objektų, tarp kurių yra Mažvydo nacionalinė biblioteka ir Kauno dramos teatras.

Viceministrė vylėsi, kad šiam nacionalinės vertės kultūros objektui kasmet bus skiriamas reguliarus ir dosnus finansavimas ir jo rekonstrukcijos darbai bus baigti laiku.

„Džiaugiuosi, kad pagaliau išlipome ir vandens, dumblo, molio ir pradedame kilti į viršų“, – prieš padėdamas vasarą nugriauto priestato naujojo mūro plytą sakė projektą vykdančios bendrovės „Pamario restauratorius“ direktorius Aldas Kliukas.

Anot jo, nuo darbų grafiko neatsiliekama, tačiau šalti orai stabdo kai kuriuos darbus. Rekonstruojamas ir senasis teatro pastatas: scenos ir žiūrovų salės vietoje keturių metrų gylyje jau išpilti poliniai pamatai.

Simbolinėje šventėje dalyvavo ir projekto užsakovo „Lietuvos paminklai“ direktorius Vydmantas Drumsta bei Klaipėdos dramos teatro vadovas Gediminas Pranckūnas.

Į naujuosius pamatus ceremonijos dalyviai įbetonavo kapsulę, kurioje paliko laišką ateities klaipėdiečiui, šios dienos Klaipėdos ir regiono laikraščių numerius, teatro naujausių spektaklių afišą ir lietuviškų pinigų.

Planuojama, jog Dramos teatro atstaymo darbai bus baigti iki 2014 metų pavasario. Bendra jų vertė, kartu su griovimo, atstatymo darbais ir teatrui reaikalinga įranga – apie 65 mln. litų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius