Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 08

Kylantis Minijos vanduo kelia nerimą: potvynis gali užlieti kaimus ir kelius

15min.lt skaitytojai praneša, kad situacija Žemaitijoje darosi vis labiau grėsminga: dėl didelio kritulių kiekio kyla Minijos vaduo, jis jau užliejo kelio atkarpą ties Priekule.
Apsemtas Šilutės-Klaipėdos kelio ruožas ties Priekule
Apsemtas Šilutės-Klaipėdos kelio ruožas ties Priekule / Rolando Žalgevičiaus nuotr.
Temos: 1 Vanduo

Kelių direkcija vairuotojus įspėjo ne tik dėl galimo plikledžio, bet ir dėl nuolat kylančio vandens. Kelininkai sergsti iškart kelis ruožus, kuriuos užtvindė vanduo.

Apsemti keliai. Pasak kelių direkcijos, Klaipėdos rajoniniame kelyje Nr. 2249 Priekulė-Stragnai II nuo 0,70 iki 1,30 km draudžiamas eismas, dėl apsemto kelio.  Išsiliejus Minijos upei, vandens gylis važiuojamojoje kelio dalyje pakilo iki 60 cm ir vis didėja. Apylanka vietiniais keliais pagal kelio ženklus.

Dėl kritulių apsemti kelio Nr. 4270 Žemaitkiemis–Vabalai ruožai nuo 5,70 iki 5,90 km ir nuo 6,70 iki 6,80 km, vandens gylis važiuojamojoje dalyje apie 25 cm. Eismas draudžiamas. Apylanka vietiniais keliais pagal kelio ženklus.

Šilutės rajone yra apsemtų kelių ruožų, kuriais eismas leidžiamas. Bendras jų ilgis sudaro apie 100 metrų. 

Papildyta 18.55 val.: kyla Minijos lygis. Nuotraukoje matomas apsemtas ruožas ties Priekule kol kas neuždarytas. Taip ištvino Perkaso upelis, įtekantis į Miniją. Pasak vietinių gyventojų, tokie potvyniai kyla tik po vasaros liūčių.

Telšių, Plungės, Šilalės, dalis Klaipėdos rajono šiuo metu yra po sniego paklote. Todėl šiuose rajonuose kritulių kiekio pakanka upių vandens lygiui palaikyti.

Nuogąstaujama, kad Plungės ir Kretingos rajonai, jei juose pradėtų dar ir lyti, gali maitinti Miniją vandenimis. Šiuo metu vandens lygis upėje pakilęs iki 7 m. Jei pakils dar pusmetriu, vanduo pradės lietis į artimiausius kanalus. Jei pakiltų iki 8 metrų, vandens srovė įveiktų smuktelėjusį pylimą ir užlietų rajoninius kelius bei gyvenvietes. 

Orų žemėlapį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius