Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 23

Kyšininkavimu įtariamo sveikatos viceminstro A.Skiko šeimai – šokas

Sveikatos apsaugos viceministrui Artūrui Skikui pareiškus įtarimus kyšininkavimu sudrebėjo jo vadovo ministro Algio Čapliko kėdė. Prezidentė Dalia Grybauskaitė vakar pareiškė, kad jam gali tekti atsakyti už pavaldinį.
Artūras Skikas vedamas iš teismo
Artūras Skikas vedamas iš teismo / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tačiau galimą „žemės drebėjimą“ Sveikatos apsaugos ministro A.Čapliko aplinkoje lydi ir asmeninė viceministro A.Skiko drama.

Šilutėje gyvenanti A.Skiko žmona Jolanta vakar buvo ištikta šoko. Šilutės ligoninės Pediatrijos skyriuje dirbanti viceministro sutuoktinė netiki, kad jos vyras galėjo paimti kyšį.

„Apie vyro sulaikymą težinau tiek, kiek skelbė žiniasklaida. Tai didelis smūgis man ir visai mūsų šeimai. Manau, už viso to slypi politiniai žaidimai“, – buvo lakoniška J.Skikienė.

Prieš aštuonis mėnesius SAM pradėjęs dirbti A.Skikas turi medicininį išsilavinimą. Anksčiau su juo Šilutėje dirbę medikai vakar negalėjo patikėti tuo, kas atsitiko. Pašnekovų manymu, rajono tarybos narys ir viceministras kyšio paimti negalėjo, o visa tai tėra politinis susidorojimas.

Liberalų ir centro sąjungos Šilutės skyriaus pirmininkas Arvydas Jakas apie savo pavaduotojo sulaikymą teigė išgirdęs iš LŽ. „Man tai staigmena. Tikrai keista. Kiek pažįstu šį žmogų, tai į jį nepanašu“, – stebėjosi A.Jakas.

Buvęs A.Skiko bendradarbis Darius Steponkus, šiuo metu vadovaujantis Šilutės ligoninei, tik apgailestavo, kad kolega, kuris buvo išties puikus specialistas, pasuko į politiką.

„Prieš keletą metų su A.Skiku dirbome viename kabinete. Jis buvo otorinolaringologas, aš – traumatologas, – prisiminė D.Steponkus. – Negaliu pasakyti nė vieno blogo žodžio. Jis puikus specialistas, turėjo daug pacientų, pats operuodavo. Gaila, kad paliko mediciną ir pasuko į politiką, ten juk purvas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius