-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 07 02

Kyšiu gautą mašiną pagražinti reikalavęs Klaipėdos valdininkas sulaukė verdikto

Dovanų gautas naututėlaitis Volvo, išsireikalauti brangūs lieti ratlankiai, tepalai, kilimėlis salonui ir kitos automobilio prekės atsirūgo kyšį priėmusiam valdininkui ir juos davusiems bendrovės atstovams.
A.Šimkus (kairėje) ir bendrovės vadovai pripažinti kaltais.
A.Šimkus (kairėje) ir bendrovės vadovai pripažinti kaltais. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Penktadienį uostamiesčio apylinkės teismas paskelbė nuosprendį buvusiam Klaipėdos savivaldybės Ūkio departamento direktoriui Alfonsui Šimkui. Ši baudžiamoji byla pensinio amžiaus A.Šimkui buvo iškelta už kyšininkavimą, svetimo turto iššvaistymą, dokumentų suklastojimą, padėjimą piktnaudžiauti tarnyba.

Kaltinamaisiais tapo ir bendrovės „Klaipėdos apdaila“ generalinis direktorius Viktoras Šlyžius bei vyriausiasis mechanikas Verneris Šermokas.

Dovanų – automobilis ir priedai

Nagrinėjant bylą paaiškėjo, kad 120 tūkst. Litų vertės automobilį, kurį per tarpininkus įteikė bendrovė „Klaipėdos keliai“, valdininkas norėjo pagražinti dar kitos įmonės, „Klaipėdos apdaila“ sąskaita.
Nagrinėjant bylą paaiškėjo, kad 120 tūkst. Litų vertės automobilį, kurį per tarpininkus įteikė bendrovė „Klaipėdos keliai“, valdininkas norėjo pagražinti dar kitos įmonės, „Klaipėdos apdaila“ sąskaita. Apklausus automobilių dalių parduotuvės Palangoje darbuotojus paaiškėjo, kad A.Šimkus už prekes prašė sąskaitą išrašyti „Klaipėdos apdailai“. Ratlankiai, tepalai ir kiti pirkiniai bendrovei atsiėjo apie 8000 Lt. 

„Klaipėdos apdaila“ generalinis direktorius bei jo pavaldinys kaltinti dokumentų suklastojimu. Generalinis direktorius pavedė pavaldiniui sumokėti už A.Šimkaus automobilio detales, tačiau nurodė, kad lėšos buvo panaudotos įmonės reikmėms.

Kaltinamieji teisme liudijo, kad ratlankiais tiesiog pasikeitė. Šiuos parodymus teismas įvertino kritiškai, juolab, kad turėti telefoninių pokalbių įrašai liudijo ką kita.

Pripažino kaltais

J.Andriejauskaitės nuotr./Alfonsas Šimkus
J.Andriejauskaitės nuotr./Alfonsas Šimkus

Teismas paskelbė, kad A.Šimkus yra kaltas dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir nurodė, kad jis negalės dirbti valtstybės tarnyboje artimiausius trejus metus. Kaip žinia, A.Šimkus yra pensinio amžiaus. Taip pat teismo sprendimu jis turės sumokėti 6500 Lt baudą, bus konfiskuotas ir nusikalstamu būdu įgytas turtas.

„Klaipėdos apdaila“ generalinis direktorius V.Šližius trejus metus negalės dirbti vadovaujamo darbo tiek privačioje, tiek valstybinėje įmonėje. Jam teks sumokėti 8450 Lt baudą. Jo pavaldiniui, V.Šermokui teismas skyrė 3250 Lt baudą.

Prieš nuosprendį linksmai nusiteikęs A.Šimkus po paskelbimo buvo nekalbus, tačiau teigė skųsiantis sprendimą.
|
Klaipėdos apylinkės teisme bus nagrinėjama dar viena byla, susijusi su A.Šimkaus piktnaudžiavimu tarnyba. Įtariama, kad valdininkas yra gavęs daugiau nei 300 tūkst. Lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius