Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 31

L.Graužinienė dalyvaus Šiaurės ir Baltijos šalių parlamentų vadovų susitikime Ukrainoje

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sekmadienį išvyksta į Kijevą, kur dalyvaus tradiciniame NB8 – Šiaurės ir Baltijos valstybių – parlamentų pirmininkų susitikime.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į kasmetinę NB8 valstybių konferenciją susirinkusių nacionalinių parlamentų vadovų programoje numatyti susitikimai su Ukrainos prezidentu Petro Porošenko, premjeru Arsenijumi Jaceniuku, Aukščiausiosios Rados pirmininku Volodymyru Groismanu, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

NB8 susitikimo delegacijos garbės svečių teisėmis dalyvaus Ukrainos Aukščiausiosios Rados sesijos atidaryme, susitiks su deputatu, prezidento specialiuoju įgaliotiniu Krymo klausimais Mustafa Džemilevu ir deputatu, Krymo totorių tautinio parlamento Medžliso pirmininku Refatu Čubarovu, taip pat su Aukščiausiosios Rados frakcijų seniūnais, Tarpfrakcinės sąjungos „Euro optimistai" atstovais.

Po oficialios NB8 programos Seimo pirmininkė L.Graužinienė dar lankysis Dniepropetrovske, kur susitiks su miesto meru, valstybinės administracijos vadovu, O.Gončaro vardo nacionalinio universiteto dėstytojais ir studentais, apsilankys regioninėje klinikinėje ligoninėje.

Lietuvos parlamento vadovė Ukrainoje viešės iki ketvirtadienio.

NB8 (Nordic Baltic Eight) yra aštuonios Šiaurės ir Baltijos valstybės: Danija, Estija, Islandija, Latvija, Lietuva, Norvegija, Suomija, Švedija, kurios nuo 1992 metų reguliariai bendradarbiauja įvairiose srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius