Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 20

L.Graužinienė prašo prokurorų nurodyti projektus, kurie minimi tyrime dėl galimos politikų korupcijos

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydama pateikti informaciją, kurie teisės aktų projektai figūruoja ikiteisminiuose tyrimuose dėl galimos politikų korupcijos.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak L.Graužinienės, ji šios informacijos prašo siekdama išvengti „galimai nusikalstamai įtakojamų įstatymų priėmimo Seime“, taip pat kelia klausimą, kodėl apie galbūt neskaidrų įstatymų svarstymą ar priėmimą nepranešta iš karto.

Seimo pirmininkė laikosi pozicijos, kad generalinis prokuroras privalėjo nedelsiant Seimui pranešti apie įtarimus, kai vyko galbūt abejotinai priimtų teisės aktų svarstymas ir priėmimas Seime, o ne „praėjus trims mėnesiams ir daugiau laiko po konkretaus teisės akto priėmimo“, rašoma Seimo Ryšių su visuomene skyriaus išplatintame pranešime.

Parlamento pirmininkės teigimu, akivaizdu, kad Seimo statute numatyta prievolė nedelsiant pranešti Seimui nebuvo atlikta, dėl to, neturėdamas objektyvios informacijos dėl galimų neteisėtų veikų priimant konkrečius teisės aktus, Seimas galėjo būti suklaidintas.

Tad ji prašo „pradėti ikiteisminį tyrimą siekiant nustatyti asmenis, kurių veiksmai ar neveikimas turėjo įtakos generalinio prokuroro prievolės, numatytos Seimo statuto 22 straipsnio 3 dalyje, neatlikimui“.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pirmadienį kreipėsi į parlamentą dėl Seimo nario „darbiečio“ Vytauto Gapšio neliečiamybės panaikinimo ikiteisminiame tyrime dėl galimai įvykdytų politinės korupcijos požymių turinčių sunkių nusikaltimų valstybės tarnybai ir valdymo tvarkai.

Prokuratūros duomenimis, nuo praėjusių metų rudens iki šių metų sausio pabaigos Vilniuje koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis per susitikimus su V.Gapšiu už koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, t. y. už įtaką frakcijos Seime nariams ir asmenišką balsavimą Seime, tiesiogiai pasiūlė, pažadėjo, susitarė duoti ir davė iš viso 25 tūkst. eurų kyšį.

Anksčiau pranešta, kad už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ tuometinis Seimo narys bei Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis iš R.Kurlianskio neva yra gavęs 106 tūkst. eurų kyšį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius