-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 01 25

L.Graužinienė tikina nesužinojusi iš STT nieko, dėl ko turėtų atleisti savo pavaduotoją K.Komskį

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė gavo oficialų atsakymą iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) dėl savo pavaduotojo, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovo Kęsto Komskio procesinio statuso STT Klaipėdos valdybos atliktame tyrime.
Kęstas Komskis
Kęstas Komskis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Atsakyme aiškiai nurodyta, kad STT tyrime K.Komskis buvo apklausas kaip liudytojas, davęs parodymus apie kito asmens galimai padarytas nusikalstamas veikas. Taip pat atsakyme nurodoma, kad šioje byloje nėra duomenų apie K.Komskio padarytas nusikalstamas veikas“, – rašoma L.Graužinienės pranešime.

Remdamasi šiuo atsakymu L.Graužinienė teigia raštu informavusi Andrių Mazuronį dėl K.Komskio galimybių toliau eiti Seimo Pirmininko pavaduotojo pareigas.

„Gautas atsakymas patvirtino anksčiau iš paties K.Komskio gautą informaciją apie jo statusą byloje. Neturiu pagrindo kelti K.Komkio atsakomybės klausimo ir jis gali tęsti savo darbą“, – pareiškia Seimo Pirmininkė.

Seimo Pirmininkė kreipėsi į STT gavusi liberalo Andriaus Mazuronio prašymą įvertinti ar K.Komskis gali eiti Seimo vicepirmininko pareigas.

Reikalavo kyšių

Kaip išsiaiškino 15min, į STT akiratį K.Komskis pateko ir buvo apklaustas dėl jo buvusio visuomeninio padėjėjo Gedimino Miliausko galbūt nusikalstamos veikos. 

STT perdavė Klaipėdos apygardos teismui baudžiamąją bylą, kurioje G.Miliauskas kaltinamas prekyba poveikiu vykdant atranką į vienos iš urėdijų  vadovo pareigas. STT pareigūnai sako nustatę, kad G.Miliauskas iš pretendento į urėdo pareigas pareikalavo beveik 30 tūkst. eurų kyšio už tai, kad paveiktų Generalinės miškų urėdijos tarnautojus, organizuojančius urėdijos vadovo atranką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius