Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 17

L.Graužinienės neįtikino argumentai dėl nutraukto N.Cooperio veiklos tyrimo

Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės neįtikino generalinio prokuroro Dariaus Valio argumentai, kodėl nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl bankrutavusio banko „Snoras“ administratoriaus Neilo Cooperio veiksmų.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

„Ne, tikrai manęs neįtikino. Bet kiek aš žinau ir girdėjau, prokuroras pavedė patikrinti, ar teisėtai buvo nutrauktas tyrimas“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė Seimo vadovė.

Jos teigimu, neįtikinami atrodė Dariaus Valio argumentai, kad tyrimas nutrauktas, neradus nusikalstamos veikos požymių.

Įstatymų nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės, tai žino kiekvienas Lietuvos pilietis.

„Įstatymų nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės, tai žino kiekvienas Lietuvos pilietis. Taip pat ir užsienyje gyvenantis tokio lygio asmuo, kuriam buvo patikėtas šitas darbas, įstatymus žino visų valstybių, ypatingai tų valstybių, į kurias važiuoja dirbti. Čia galėjo surasti rimtesnį argumentą“, – pridūrė L.Graužinienė.

D.Valys antradienį Seime pranešė nurodęs išsiaiškinti, ar pagrįstai nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl N.Cooperio veiksmų, nes,. anot jo, tyrimo rezultatai yra svarbūs labai dideliai visuomenės daliai, ypač banko kreditoriams. Pasak prokuroro, bus aiškinamasi, ar nutraukiant tyrimą tinkamai įvertinta ne tik turtinė, bet ir neturtinė N.Cooperio veiklos žala.

Neradus nusikalstamos veikos požymių, praėjusią savaitę Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl N.Cooperio veiklos. 1,232 mln. litų, dėl kurių išmokėjimo buvo kilę abejonių, grąžinta į „Snoro“ sąskaitą. Tyrimą nutraukęs Vilniaus apygardos prokuroras Linas Kuprusevičius praėjusią savaitę sakė, kad operacijos, kai sustabdžius banko „Snoras“ veiklą, N.Cooperis atliko dviejų įmonių pinigines operacijas, buvo klaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius