Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 28

L.Linkevičius apie V.Žirinovskį: kai kurių politikų vieta zoologijos sode

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako nematantis prasmės veltis į diskusijas dėl Rusijos Dūmos deputato Vladimiro Žirinovskio kalbų apie „Vilniaus ir Klaipėdos atsiėmimą“.
Vladimiras Žirinovskis
Vladimiras Žirinovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

BNS paklaustas apie V.Žirinovskio pasisakymą, ministras atsakė, kad kai kurių politikų vieta yra zoologijos sode.

„Neturėtume veltis į šitą diskusiją. Jau esu sakęs, kad yra tokių politikų, kurių vieta yra zoologijos sode. Nematau prasmės leistis į tokio lygio diskusijas,“ - BNS ketvirtadienį Niujorke sakė ministras.

L.Linkevičius atkreipė dėmesį, kad V.Žirinovskis nuo pernai rugsėjo yra įtrauktas į Europos Sąjungos (ES) „juodąjį sąrašą“, kuriame esantiems asmenims draudžiama atvykti į Bendrijos šalis.

„Jis yra sankcijų sąraše nuo 2014 metų rugsėjo mėnesio. Čia papildomai nereikia nieko daryti“, - sakė ministras, paklaustas apie vidaus reikalų ministro svarstymus, kad V.Žirinovskis Lietuvoje gali būti paskelbtas nepageidaujamu asmeniu.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Linas Linkevičius
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Linas Linkevičius

Grasinimus „atsiimti Vilnių ir Klaipėdą“ Rusijos Liberalų demokratų partijos lyderis V.Žirinovskis išsakė trečiadienį po vidurnakčio Rusijos Pirmuoju kanalu rodytoje laidoje „Momento struktūra“.

Su V.Žirinovskiu laidoje dalyvavęs ES ambasadorius Maskvoje Vygaudas Ušackas pranešė, kad pareikalavo oficialios Rusijos pozicijos dėl Lietuvos teritorinio vientisumo. Jis teigė manantis, kad šį klausimą turėtų kelti ir Lietuvos vadovai.

----------

Dalį BNS žurnalisto kelionės į Niujorką išlaidų padengs Lietuvos užsienio reikalų ministerija. Pranešimo turiniui tai įtakos neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius