-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 22

L.Linkevičius: privalome nedelsdami reaguoti į sisteminius žmogaus teisių pažeidimus

Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 71-osios sesijos paraštėse rugsėjo 21 dieną Niujorke, JAV, įvyko Šveicarijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų inicijuota diskusija „Konfliktų prevencija užtikrinant žmogaus teisių apsaugą“. Kreipdamasis į diskusijos dalyvius, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pažymėjo, kad konfliktų prevencija glaudžiai susijusi su žmogaus teisių apsauga.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dažnai žmogaus teisių pažeidimai, netolerancija ir diskriminacija tampa konfliktų priežastimi. Privalome nedelsdami reaguoti į žmogaus teisių pažeidimus, siekdami užkirsti kelią konfliktams. Prevencija yra efektyvi, kai glaudžiai bendradarbiaujama su žmogaus teisių gynėjais, taip pat įtvirtinamas aktyvus moterų vaidmuo sprendžiant konfliktus“, – sakė ministras.

L.Linkevičius išreiškė tvirtą paramą JT Žmogaus teisių tarybos ir Vyriausiojo žmogaus teisių komisaro veiklai bei paragino užtikrinti reguliarų Vyriausiojo žmogaus teisių komisaro ir JT Saugumo Tarybos bendradarbiavimą siekiant didesnės sanglaudos tarp trijų JT ramsčių – taikos ir saugumo, vystymosi ir žmogaus teisių.

Lietuvos diplomatijos vadovas atkreipė dėmesį į tai, kad 2014–2015 metais, būdama JT Saugumo Tarybos nare, Lietuva ne kartą inicijavo situacijos pristatymus dėl žmogaus teisių pažeidimų Rytų Ukrainoje ir Rusijos okupuotame Kryme.

„JT Saugumo Tarybos veto teisė saugo akivaizdžių ir siaubingų žmogaus teisių pažeidimų vykdytojus. Pasinaudojant šia teise, vetuotas Sirijos bylos perdavimas Tarptautiniam baudžiamajam teismui ir tarptautinio tribunolo dėl „MH17“ lėktuvo katastrofos įsteigimas“, – pažymėjo L.Linkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius