Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 06 /14:51

L.Linkevičius su prezidente sako kalbėjęs pasitikėjimo atmosferoje

Susitikimus su Vyriausybės nariais tęsianti prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienio popietę pusvalandį kalbėjosi su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes kalbėjome pasitikėjimo atmosferoje. Tiesiog kalbėjome apie prioritetus“, – po susitikimo pokalbį su šalies vadove žurnalistams apibūdino ministras.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas Laurynas Jonavičius teigė, kad bendras Lietuvos užsienio politikos uždavinys dabar yra tęstinumas.

„Prezidentė nuomone, bendras Lietuvos interesas artimiausiu metu yra užsitikrinti užsienio politikos tęstinumą, kurti tvirtus bei lygiateisius santykius su visais kaimynais ir partneriais, kurie būtų pagrįsti abipuse nauda ir abipuse pagarba“, – žurnalistams sakė patarėjas.

Ministras taip pat atskleidė, kad užsienio politikos uždaviniams kitąmet prašoma didesnio finansavimo nei šiemet. Papildomų lėšų prireiks rengiantis stoti į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO), tai pat numatoma stiprinti ekonominę diplomatiją, pavyzdžiui, siekiant padėti verslui diversifikuoti rinkas.

„Dabar mes kalbame apie mėsos rinkos išplėtimą, kalbame apie kitas kryptis, ne tik tas tradicines, kurios buvo, bet ir naujas. Darbas vyksta nuolat, ir aš manau, kad čia tų rezervų tikrai yra, tiesiog gal mes nesame pripratę prie naujų krypčių – tai yra kiti regionai: Persų įlanka, Azija“, – dėstė ministras.

Anot jo, užsienio reikalų sistemoje turėtų atsirasti daugiau ekonomikos klausimus kuruojančių žmonių.

„Prekyboje yra saugiau turėti daugiau krypčių. Tai iš karto neateina, palaipsniui, bet mes tą darome ir tai yra mūsų vienas iš prioritetų – ekonominė diplomatija, kaip ir buvo teigiama, yra vienas iš pagrindinių prioritetų. Jeigu turėsime finansinių galimybių plėtoti tarnybą, tai, be abejo, pirmiausia stengsimės atkurti tą potencialą, kuris buvo ministerijoje prieš krizę – turėjome 18 ekonomikos patarėjų, dabar turime keturis“, – aiškino L.Linkevičius.

Ministro teigimu, 2015 metų pavasarį tikintis realių derybų dėl narystės EPBO pradžios, tam taip pat būtina numatyti lėšų.

„Mes prašome didinti ne todėl, kad tiesiog norime, bet yra būtinų dalykų. Pavyzdžiui, aš paminėjau EPBO – yra tam tikri mokesčiai, kuriuos reikia mokėti, kurių nebuvo“, – sakė ministras, tačiau nenorėjo konkrečiau komentuoti vykstančių derybų dėl kitų metų biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius