Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 10 21

L.Matjošaitytė: VRK neturi teisinio pagrindo šalinti įtarimų sulaukusio rinkimų komisijos vadovo

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) neturi teisinio pagrindo iš pareigų šalinti įtarimų teisėsaugos tyrime sulaukusio Karoliniškių apygardos L.Asanavičiūtės apylinkės komisijos pirmininko Lino Lobeckio.
Laura Matjošaitytė
Laura Matjošaitytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jei tai nėra susiję su rinkimais, kol kas įstatymas mums nenumato pagrindo jo šalinti iš komisijos pirmininko pareigų. Jei jis parašytų prašymą šalinti jį iš komisijos pirmininkų, tikėtina, kad toks prašymas būtų patenkintas, ir tada tikriausiai pavaduotojai būtų pavesta eiti pirmininko pareigas“, – BNS sakė VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

Pasak VRK vienos iš vadovių, pats apylinkės komisijos pirmininkas L.Lobeckis turėtų įvertinti, ar jo atlikti veiksmai ir einamos pareigos yra suderinami.

„Mes nežinome, kokia bus baigtis, ir pats komisijos pirmininkas turėtų įvertinti, ar jo atlikti veiksmai ir einamos pareigos yra suderinami ar nesuderinami.

Ir jei jis mano, kad jam nederėtų būti komisijos pirmininku, turėtų priimti atitinkamą sprendimą, o mes remdamiesi žinomais duomenimis ir teisiniu reguliavimu neturime pagrindo jo šalinti“, – sakė L.Matjošaitytė.

Pats iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) įtarimų dėl kyšininkavimo sulaukęs konservatorių deleguotas apylinkės komisijos pirmininkas L.Lobeckis sako nesitrauksiantis iš pareigų.

„Mano sprendimas yra, kad aš nesiruošiu atsistatydinti pats, nors man yra tokia galimybė. Pradėjus darbą nesiruošiu jo mesti, tuo labiau palikti komisijos narių, kurie tikrai nori, kad aš savo darbą iki galo padaryčiau. Iš tikrųjų sudėtinga ir pavaduotojai, kuri nėra dirbusi tokio darbo. Mano asmeniškai sprendimas yra likti ir dirbti. Mano partija gal kažką spręs“ ,– BNS ketvirtadienį sakė L.Lobeckis.

Vyras teigė, kad kaltės dėl pareikštų įtarimų korupcijos byloje nepripažįsta ir nemato reikalo mesti darbą.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija yra pranešusi, kad L.Lobeckio narystė partijoje buvo sustabdyta, kol vyksta tyrimas.

Spalio 12 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas dešimčiai dienų suimti kyšininkavimu įtariamą bankroto administratorių L.Lobeckį, o kitą įtariamąjį advokatą Artūrą Šukevičių paleido į laisvę. Abu įtariamuosius sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

Teisėsauga įtaria, kad veikdami kartu L.Lobeckis ir advokatas A.Šukevičius reikalavo iš mažosios bendrijos „Revipa Group“ direktoriaus 15 tūkst. eurų kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio priėmė.

L.Lobeckis šiuo metu yra laisvėje ir teisėsaugai davė parodymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius