-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 01

L.Ragauskis nepatikslino skundo dėl NŽT vadovo konkurso reikalavimų

Teisininkas Liudvikas Ragauskis pranešė nepatikslinęs skundo teismui dėl Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovo konkurso reikalavimui, nors penktadienis buvo paskutinė diena tam padaryti.
L.Ragauskis
L.Ragauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Manau, kad teisėja neteisi. Lauksiu, kaip jinai išspręs tokį skundą, kokį surašiau, o jeigu ji jo nepriims, aš teiksiu atskirą skundą“, – BNS sakė L.Ragauskis.

„Teisėja buvo neteisi, taikydama trūkumų šalinimo institutą, nes jis pritaikytas visiškai neteisingai. Iš manęs reikalauja atsisakyti reikalavimų, bet juk tada visas skundas netenka ginčo esmės“, – pridūrė jis.

Lietuvos policijos mokyklos darbuotoja Daiva Mūrienė NŽT vadovo konkursą laimėjo balandžio 7 dieną, surinkusi 7,25 balo. Konkurso rezultatus teismui apskundė L.Ragauskis, surinkęs 6,12 balo ir su kitu pretendentu pasidalinęs 3-4 vietas. Teismas jam leido iki balandžio 29 dienos šalinti skundo trūkumus ir tikslinti reikalavimus.

L.Ragauskis įtaria, kad D.Mūrienė prieš konkursą žinojo kai kuriuos klausimus, kurie jai bus užduoti.

Kaip ir žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, D.Mūrienės tėvas, Gūdžiūnų seniūnas Regimantas Valiauskas yra Darbo partijos narys, jis teigia bendraujantis su ministrės vyru Regimantu Baltraičiu. D.Mūrienės motina Zita Valiauskienė, Kėdainių savivaldybės kontrolierė, kelerius metus buvo tiesioginė V.Baltraitienės pavaldinė, kuomet pastaroji vadovavo Kėdainių savivaldybės administracijai.

Žemės ūkio ministrė patvirtina pažįstanti D.Mūrienės tėvus, tačiau neigia ką nors žinanti apie pačią NŽT vadovo konkurso nugalėtoją.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė nepradėti tyrimo dėl NŽT vadovo konkurso, nes nematė tam pagrindo. Atsakydama į žemės ūkio ministrės prašymą pateikti jai rekomendaciją, kaip elgtis sprendžiant dėl D.Mūrienės skyrimo, komisija teigė neįžvelgusi V.Baltraitienės interesų konflikto jai sprendžiant dėl NŽT vadovo konkurso laimėtojo.

Valstybės tarnybos departamentas teigia nenustatęs pažeidimų šiame konkurse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius