-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 03 26

L.Pociūnienė: nenorėčiau bylinėtis su Lietuvos valstybe, bet tai yra akiratyje

Breste mįslingomis aplinkybėmis žuvusio buvusio saugumo karininko Vytauto Pociūno našlė Liudvika Pociūnienė žada skųsti teismui prokurorų atsisakymą atnaujinti tyrimą.
L.Pociūnienė
L.Pociūnienė / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

„Jeigu jau pradėjai, tai reikia eiti iki galo, jeigu dar kažkokios galimybės yra, tai galimybes visas reikia išnaudoti. Labai nenorėčiau bylinėtis su Lietuvos valstybe, bet jeigu teks, tai ir tai yra akiratyje“, – BNS ketvirtadienį sakė L.Pociūnienė.

L.Pociūnienė BNS aiškino, kad vadovautis vien prokuroro M.Gylio išvada nagrinėjant dabartinį skundą būtų neatsakinga.

Generalinė prokuratūra nusprendė neperžiūrėti Breste žuvusio buvusio saugumo karininko V.Pociūno bylos tyrimo ir paliko galioti ankstesnį prokuroro Mindaugo Gylio nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą. Tai BNS ketvirtadienį patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Aurelija Juodytė.

L.Pociūnienė BNS aiškino, kad vadovautis vien prokuroro M.Gylio išvada nagrinėjant dabartinį skundą būtų neatsakinga.

„Mūsų skunde esantys dalykai neprieštarauja M.Gylio nuomonei. Jeigu jie vadovautųsi tik M.Gylio išvada, tai tuomet tai būtų labai neatsakinga. M.Gylio išvadoje kaip tik neaptarta tai, kas būtent mūsų prašyme atnaujinti bylą yra“, – sakė L.Pociūnienė.

Ji ketvirtadienio rytą pažymėjo dar nemačiusi prokurorų nutarimo, tačiau sakė, kad jį skųs.

„Jie taip pat savo nutarime nurodys, kur mes galime skųstis, tai pagal tai, kas nurodyta, mes į kažkurį teismą ir turėsim kreiptis“, – dėstė L.Pociūnienė.

Ji skundė prieš kelias savaites priimtą Generalinės prokuratūros prokuroro sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą aukštesniam prokurorui.

L.Pociūnienė atnaujinti tyrimą prokurorų prašė jau trečią kartą.

Našlės skundą nagrinėjęs Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus vyriausiasis prokuroras Zenonas Burokas M.Gylio sprendimą įvertino atsižvelgdamas į L.Pociūnienės pateiktus argumentus ir nutarė atsisakyti patenkinti jos skundą, pranešė Generalinė prokuratūra.

Lietuvos konsulate Gardine dirbęs V.Pociūnas 2006 metų rugpjūtį būdamas komandiruotėje Breste žuvo neaiškiomis aplinkybėmis iškritęs per viešbučio langą.

2006-ųjų lapkritį Generalinė prokuratūrą nustatė, jog Lietuvos konsulate Gardine dirbęs V.Pociūnas 2006 metų rugpjūtį žuvo per nelaimingą atsitikimą, iškritęs per langą, ir ikiteisminį tyrimą nutraukė.

Prokurorai nenustatė, kad karininkas buvo jėga išstumtas arba išmestas per viešbučio Breste langą.

Tačiau jo artimieji ir visuomenininkai protestavo prieš šį nutarimą ir vėlesnį prokuratūros sprendimą, patvirtinusį pirmojo pagrįstumą.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas 2007 metų rugsėjį patenkino L.Pociūnienės skundą – panaikino Generalinės prokuratūros nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl V.Pociūno žūties.

Generalinė prokuratūra teismo sprendimo neskundė ir ėmė tirti pareigūno žūtį iš naujo.

Prieš kelias savaites Generalinė prokuratūra paskelbė nutraukusi ir šį pakartotinį V.Pociūno žūties tyrimą.

Prokuroras M.Gylys konstatavo, kad atlikus visas papildomas įmanomas ekspertizes, kitus tyrimo veiksmus, nustatyta, jog VSD pulkininkas žuvo per nelaimingą atsitikimą. Anot jo, nėra jokių duomenų, kad jo mirtis galėjo būti kokios nors nusikalstamos veikos padarinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius