Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 09

Laidojimo paslaugų nuostatuose – pokyčiai

Uostamiesčio savivaldybė nuo šiol pradės pirkti ne tik nežinomų, bet ir atpažintų asmenų laidojimo paslaugą.
Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį, pagal kurią pinigai bus skiriami ir atpažintų mirusių asmenų laidojimui.
Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį, pagal kurią pinigai bus skiriami ir atpažintų mirusių asmenų laidojimui. / 15min.lt/Egidijaus Jankausko nuotr.

Kaip teigė naujoji Kapinių priežiūros tarnybos vedėja Jolanta Daukšienė, dažnai pasitaiko atvejų, kai miršta vieniši žmonės ir nėra kam jų laidoti arba artimieji atsisako pasirūpinti mirusiojo likimu. Iki šiol savivaldybė buvo pasirašiusi sutartį tik dėl neatpažintų asmenų laidojimo.

Šiemet iš savivaldybės lėšų palaidota jau pora tokių atpažintų, tačiau be artimųjų likusių žmonių. Tokio asmens laidojimo įkainis yra 1215 Lt, tuo tarpu neatpažintiems asmenims skiriama 1040 Lt.

Anot Kapinių priežiūros tarnybos vedėjos, kitą savaitę taip pat bus skelbiamas konkursas dėl palaikų saugojimo. Klaipėdos savivaldybė privalo mokėti už palaikų saugojimą tų žmonių, kurie neturi artimųjų, nuolatinės gyvenamosios vietos. Netrukus turėtų paaiškėti, kokia įmonė laimės konkursą ir teiks tokią paslaugą.

Dar vasario pradžioje iš Klaipėdos kapinių priežiūros tarnybos vedėjos pareigų pasitraukė Ina Kichtenkienė. Prieš tai buvo atliktas auditas, kurio metu išaiškėjo daugybė pažeidimų. Paaiškėjo, kad kapinių tarnybos skelbtą konkursą neatpažintiems asmenims laidoti laimėjo buvusios tarnybos vedėjos vyrui priklausanti įmonė.

Nuo šiol kapinėmis rūpinasi iš Ekonomikos ir strategijos departamento Tarptautinių ryšių ir turizmo skyriaus atėjusi J.Daukšienė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius