-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 29

Laikinasis generalinis prokuroras prezidentei pateikė kandidatą į pavaduotojus, tačiau jo neatskleidžia (papildyta 17.33 val.)

Laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas ketvirtadienį šalies prezidentei Daliai Grybauskaitei pateikė kandidatūrą į generalinio prokuroro pavaduotojus, tačiau jos neatskleidžia.
R.Petrauskas
R.Petrauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Kandidatūrą esu pateikęs. (...) Nenorėčiau jo atskleisti“, – BNS ketvirtadienį sakė laikinasis Generalinės prokuratūros vadovas.

Pasak R.Petrausko, tik viena kandidatūra buvo pateikta dėl to, kad galutinę komandą turėtų sudaryti nuolatinis generalinis prokuroras.

Prezidentė balandžio viduryje nusprendė nepratęsti dabartinių generalinio prokuroro pavaduotojų Vytauto Barkausko ir Gintaro Jasaičio įgaliojimų. Pagal šalies vadovės dekretus jie iš pareigų atleidžiami balandžio 30 dieną, penktadienį.

Pasibaigus kadencijai V.Barkauskas ir G.Jasaitis liks dirbti Generalinėje prokuratūroje. Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente jie eis eilinių prokurorų pareigas.

„Pagal įstatymą jie turėjo teisę pasirinkti bet kokias šiuo metu laisvas pareigas, jie pasirinko šitas“, – sakė laikinasis generalinis prokuroras.

R.Petrauskas BNS sakė, kad pareigas baigus eiti V.Barkauskui ir G.Jasaičiui dirbsiąs be pavaduotojų.

Prezidentės vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jonas Markevičius BNS sakė, kad kol kas kandidatų į generalinio prokuroro pavaduotojus klausimas nėra svarstomas.

„Kol kas kandidatai į generalinio prokuroro pavaduotojus nėra svarstomi. Jie bus svarstomi, kai bus paskirtas nuolatinis generalinis prokuroras“, – sakė šalies vadovės patarėjas.

Jo teigimu, Generalinė prokuratūra turi „pakankamai kompetencijos ir įgaliojimų dirbti visais lygmenimis“, net ir jos laikinajam vadovui neturint pavaduotojų.

J.Markevičius įvardyti R.Petrausko pateiktą kandidatą taip pat atsisakė. Pagal įstatymą generalinio prokuroro pavaduotojus septyneriems metams skiria ir iš pareigų atleidžia prezidentas generalinio prokuroro teikimu.

Šalies vadovė žada artimiausiu metu Seimui pateikti naujo generalinio prokuroro kandidatūrą, kuris pakeis po vadinamojo pedofilijos skandalo atsistatydinusį Algimantą Valantiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius