Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 22

Laikinojoje sostinėje vyksta „Kauno dienos“ (nuotraukos)

Kaune prasideda vienuoliktosios šventės: „Kauno dienos“ renginiai. Penktadienį prasidėję jie truks iki sekmadienio vakaro.
Laikinojoje sostinėje vyksta „Kauno dienos“.
Laikinojoje sostinėje vyksta „Kauno dienos“. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktadienio renginių programa:

Rotušės aikštė

14 val. XXIV tarptautinio folkloro festivalio „Atataria lamzdžiai“ koncertas „Muzikinis lauknešėlis Kaunui“. Dalyvaus „Dandari“ (Latvija), „Vyturio“ vid. m-los ir Kauno I-osios muzikos m-los bandonininkų ansamblis, „Koniakow“ (Lenkija), „Jotija“ (Kaunas).

17 val. Pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalio „Padūduokim Kaunui“ baigiamasis koncertas. Dalyvaus Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“, KOP pučiamųjų instrumentų orkestras, Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, Panevėžio pučiamųjų instrumentų orkestras „Garsas“.

19 val. Kauno bigbendo koncertas „Džiazo ritmai Kaunui“. Vokalas Vytautas Petrušonis.
21.30 val. Šventės atidarymas ir teatralizuotas muzikos vakaras „Kaunas - laikinoji sostinė“. Dalyvaus Liudas Mikalauskas, Merūnas, Raminta Vaicekauskaitė, Vaidas Vyšniauskas, Kristina Zmailaitė, Edmundas Seilius bei Kauno miesto simfoninis orkestras. Dirigentas Martynas Staškus, vedėjas Marius Jampolskis.

Vilniaus gatvė prie Arkikatedros bazilikos

21 val. Ugnies šou. „Ugnies Valdovai“.

M.Valančiaus gatvė

12-24 val. „Menininkų skveras“. Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus edukacinis projektas „Dailininko diena“.

12–24 val. „Menininkų skveras“

Gegužės 22-23 d. Kaune įvyks interaktyvus meno projektas „Dailininko diena“, skiriamas menininkams ir plačiajai visuomenei. Dalyvauti projekte kviečiami visi pageidaujantys profesionalūs menininkai, miesto dailės galerijos, antikvariatai, kūrybinės asociacijos.

Ruošiama sudėtinė projekto programa: šventinis-kūrybinis renginys „Menininkų skveras“ ir dailininkų dirbtuvių atvirų durų diena.

Abi šventės dienas atviroje Kauno senamiesčio erdvėje, M. Valančiaus gatvės skvere įsikurs menininkai, paversiantys skverą nedideliu kūrybiniu pasauliu, kūrėjo gyvenimo teatru, savotiška dirbtuve, galerija arba organiška instaliacija iš aplinkos ir kūrinių. Gausus menininkų būrys šioje zonoje turėtų generuoti bohemišką atmosferą ir nuotaiką. Originaliai pateikdami savo sumanymus miesto žiūrovams, menininkai čia gyvens, diskutuos, bendraus su kolegomis, pristatys miestiečiams savo kūrinius, pasakos jų atsiradimo istorijas, rengs performansus ir parodas. Skvere veiks improvizuota „Monmartro kavinutė“: gurmaniškais prancūzų virtuvės patiekalais galės vaišintis ne tik menininkai, bet ir žiūrovai. Tik čia bus galima paragauti prancūziškų blynelių, subtilaus skonio sūrio omletų, moliuskų bei balto vyno sriubos ir pasmaguriauti tikru monmartrišku pyragu. Skambės šansonų muzika, savo eiles skaitys poetai, jas interpretuos gatvės aktoriai. Tikimės, jog į šventę atvykę kauniečiai ir miesto svečiai čia atras kultūros, fantazijos ir ypatingos dvasios oazę.

Antrąją šventės dieną (gegužės 23 d.) kviečiame apsilankyti individualiose dailininkų studijose. Lankytojai turės galimybę betarpiškai pabendrauti su kūrėjais, susipažinti su kūrybiniu procesu, ar net patys išbandyti įvairias dailės technikas.

Rengėjai: Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyrius, Tekstilininkų ir dailininkų gildija.

Kuratoriai Jolanta Šmidtienė, Gintautas Vaičys

12 val. TEOBUSAS

Siųskite vaizdo sveikinimus ir dalyvaukite karaokės konkurse „Dainuoju Kaunui“

Ateikite ir išbandykite TEO paslaugas - skaitmeninę televiziją GALA ir spartųjį internetą ZEBRA

Vilniaus gatvė

Tautodailės mugė

Istorinės Lietuvos  Respublikos Prezidentūros sodelis  

16.30 - „Laikinajai sostinei – 90“

Lauko paroda „Mes prie Nemuno užaugę“

Jau beveik tradicinis ir kasmetinis fotografijų parodos atidarymas. Kauno miesto dienos metu Prezidentūros sodelyje atidaroma paroda šiemet skiriama ilgametei miesto ir upių „bičiulystei“. Kauniečiams puikiai pažįstamų vietų senosios fotografijos parodoje ,,Mes prie Nemuno užaugę“ nukels lankytojus į laikinosios sostinės laikus, kai upės buvo neatsiejamos nuo miesto gyvenimo: ant vandens ir šalia jo žmonės dirbo, ilsėjosi ir pramogavo. Parodos atidarymo proga svečius linksmins džiazo trio Bazaras ir Co.

Laisvės alėja

12 val. XIV Vaikų knygos šventės „Skaitantis miestas: Drauge su knyga” teatralizuota eisena „Knygų paradas”

16 val. Pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalio „Padūduokim Kaunui” eisena ir orkestrų koncertai

Kauno kultūros centras „Tautos namai“

13 val. Mažoji knygų mugė, susitikimai su rašytojais. Vaikų ir jaunimo literatūrinio rašinio „Drauge su knyga“ ir piešinio „Skaitantis miestas“ laureatų pagerbimas

15 val. K. Binkio teatro spektaklis

Scena prie Muzikinio teatro

13 val. Mokslo festivalis „Pamatyk kitaip“.

Patraukliai pateikiami su įvairiomis mokslo šakomis susiję faktai ir reiškiniai. Žaidimų ir užduočių būdu miestiečiams ir miesto svečiams siūloma „prisiliesti“ prie mokslo, bendraujant su mokslininkais ir studentais. http://pamatykitaip.visiems.lt/

13 val. Šventės atidarymas.

13.15 val. Pradeda veikti interaktyvūs atrakcionai „Išbandyk pats“ (sekcijos: matematika/informatika, istorija, filologija, etnologija, chemija, fizika, biologija)

13.15–13.45 val. VDU etnografinis ansamblis „Linago“.

14– 15 val. „Gustavo ir Kalėdausko šou“ scenoje.

15–18 val. Mokomieji filmukai „Pamatyk kitaip“ kino salėje.

15–18 val. Vaikų piešinių konkursas „Kaip aš įsivaizduoju mokslininką“.

16.30–18 val. Mokslinių bandymų demonstracijos scenoje.

Programa:

Biologija. Pasaulis pro mikroskopą, kvapų laboratorija, ledų fabrikėlis, molekulinė biologija virtuvėje, klonuotų augalų paroda, paukščių inkilėlių gaminimas, mažasis zoologijos sodas, Holivudiniai biotriukai;
Chemija. Kristalų paroda, įdomūs (bet nepavojingi) bandymai, pulsuojančios reakcijos, chemijos „laboratorija“ gatvėje. Vaikščiojimas skysčio paviršiumi (neniutoniniai skysčiai).
Fizika. Ekstremalus šaltis ir sprogimai, didžiuliai muilo burbulai, elektromagnetizmas, mechanikos-dinamikos eksperimentai;
Matematika ir informatika. Pitagoro „puzlis“, gitara–logaritminė skalė, fraktalų paroda, įdomūs galvosūkiai, matematinis modeliavimas kompiuteriais. Robotukai.
Filologija. Kalbos kultūros, literatūros, mįslių konkursai;
Istorija. Archeologija smėlio dėžėje, istoriniai žaidimai, istorinė viktorina,
Etnologija.
Renginį organizuoja VDU, KTU, VU, Lietuvos miškų institutas, Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga, VDU akademinio jaunimo mokslinė draugija „Modusas“, Kauno T.I. zoologijos muziejus, Lietuvos biochemikų draugija, Nacionalinė moksleivių akademija, Raseinių raj. Šaltinio v. mokykla. Atsakinga institucija VDU

18.30 val. Respublikinis moksleivių grupių festivalis „Skersvėjis“

Respublikinis moksleiviškų grupių festivalis „Skersvėjis” jau tapo tradiciniu Kauno miesto mokinių tarybos inicijuotu projektu, sulaukusiu didžiulio pasisekimo ne tik mokinių, bet ir visos Kauno miesto visuomenės, svečių tarpe.

Šio festivalio nekantriai laukia jaunimo muzikinės grupės iš visos Lietuvos. Festivalio metu skamba tiek savos kūrybos, tiek ir perdainuotos dainos lietuvių bei kitomis kalbomis. Šiais, Lietuvos varto Tūkstantmečio metais, dalyviai turės atlikti 1 aranžuotą lietuvių liaudies dainą, kitą – pasirinktinai. Festivalio tikslas – skatinti jaunimo saviraišką, kūrybiškumą bei unikalumą, populiarinti jaunimo muziką, atrasti ir paskatinti jaunus muzikantus. Festivalyje dalyvauja 9-12 klasių mokinių vokalinės-instrumentinės grupės ir solistai. „Skersvėjis” yra stebimas kompetentingos komisijos, kuri išrenka ir skiria nominacijas: „geriausia grupė“; „geriausia vokalistė“ ir „geriausias vokalistas“; „publikos simpatija“. Visi dalyviai apdovanojami festivalio diplomais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius