Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 04

Laimutės Anužienės tiesa: kaip profesinės mokyklos patalpos „sulipo“ su butu, kuriame ji gyvena

Po kelių mėnesių tylos prabilo dėl galimų finansinių aferų krečiamo Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPMC) vadovė Laimutė Anužienė. Skandalų purtomos įstaigos vadovė nutarė atsakyti į jau seniai keliamus klausimus dėl jos vadovaujamos įstaigos veiklos ir turto naudojimo.
Audronė Pitrėnienė ir Laimutė Anužienė
Audronė Pitrėnienė ir Laimutė Anužienė / Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro nuotr.

Tai L.Anužienė padarė ne tiesiogiai, o per savo vadovaujamą įstaigą. KMPMC penktadienį išplatino pranešimą, kuriame eilinį sykį atmeta abejones dėl įstaigos veiklos ir pateikia L.Anužienės versiją.

Sūnaus butas ir centro patalpos „sulipo“

Bene daugiausiai neatsakytų klausimų – dėl KMPMC patalpų Kaune, Griunvaldo g. 20. Po ilgos tylos L.Anužienė patvirtino šiuo adresu gyvenanti – tačiau ji atmeta, esą gyvenamosios patalpos įrengtos iš KMPMC lėšų. Esą taip sutapo, kad šalia centro patalpų yra jos sūnaus butas, kuriame jai leista gyventi.

Gyvenamosios patalpos esą tikrai atnaujintos, bet L.Anužienė tvirtina, kad tai padaryta ne iš KMPMC lėšų.

„Patalpas esančias Griunvaldo g. 20 sudaro dvi gyvenamosios paskirties patalpos ir trys negyvenamosios patalpos. Visos šios patalpos priklauso skirtingiems asmenims. Vadovaujantis VĮ Registrų centro duomenimis, Griunvaldo g. 20, Kaune esančios gyvenamosios patalpos Nr. 3 – 51,2 kv. m. butas su bendrojo naudojimo patalpomis, priklauso Nerijui Anužiui.

L.Anužienės teigimu, N.Anužis šias patalpas įsigijo 2002 metais. L.Anužienės žiniomis, šių patalpų atnaujinimas 2015-2016 metais vykdytas iš asmeninių lėšų, su darbų vykdytojais ir paslaugų teikėjais sudarant sutartis. Šiame bute Nerijaus Anužio leidimu turi teisę ir gali gyventi L.Anužienė. Atsižvelgiant į tai, jog Nerijaus Anužio butas yra šalia Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro patalpų, dėl patogumo ir laiko sąnaudų darbo dienomis L.Anužienė naudojasi nurodytu butu“, – teigiama KMPMC pranešime.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras

Eksministrę įdarbino „atsižvelgiant į kompetenciją“

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) šią savaitę nutarė, jog Karaliaus Mindaugo centre įsidarbinusi buvusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė pažeidė įstatymą, nesilaikydama vadinamojo atšalimo laikotarpio ir gaudama vadovaujančias pareigas įstaigoje, dėl kurios pati priiminėjo sprendimus būdama ministre.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audronė Pitrėnienė lankėsi VTEK posėdyje
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audronė Pitrėnienė lankėsi VTEK posėdyje

Anot L.Anužienės, A.Pitrėnienės įdarbinimas – pačios eksministrės iniciatyva, o KMPMC vadovė tvirtina tik priėmusi formalų sprendimą.

„L.Anužienė pažymi, jog A.Pitrėnienė, baigusi savo darbą LR Švietimo ir mokslo ministerijoje, ieškojo darbo. A.Pitrėnienė, per jai pažįstamus asmenis Skuodo savivaldybės administracijoje, kreipėsi į Kurorto verslo skyriaus vedėją Rasą Palat, su prašymu priimti į darbą. Tuo metu skyrius ieškojo žmonių. Vadovaujantis Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro tvarka, padalinių darbuotojus vadovui tvirtinti teikia padalinių vadovai, tokia tvarka Centro administracijai buvo pateikta ir Audronės Pitrėnienės kandidatūra. Atsižvelgiant į priimamo darbuotojo išsilavinimą ir kompetenciją ji buvo priimta į darbą. L.Anužienė atsiriboja nuo viešojoje erdvėje metamų kaltinimų, kad Audronės Pitrėnienės priėmimas į darbą gali būti susijęs su sprendimais, priimtais jos darbo ministerijoje metu“, – dėstoma pranešime.

VTEK išvadų, jog A.Pitrėnienės įdarbinimas prasilenkė su įstatymu, L.Anužienė nekomentuoja.

Sako, kad ligos neimituoja. Ir serga toliau

L.Anužienė nutarė atsakyti ir į svarstymus apie užsitęsusią jos ligą, kuri tapo teisine kliūtimi Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) bandymams ją atleisti iš pareigų.

Tiesa, atsakymas iš esmės toks: L.Anužienė sirgs toliau.

„Pastaruoju metu žiniasklaidos priemonėse galima rasti svarstymų dėl L. Anužienės ligos pagrįstumo. Pastaroji kaltinama daranti įtaką medikams ir sveikatos sistemai. Remiantis L. Anužienės pateiktais duomenimis, informuojame, kad š. m. rugpjūčio 1 dieną L. Anužienei buvo atlikti papildomi tyrimai. Medikų teigimu, šiuo metu po patirtos ligos, sveikatos būklė dar yra sudėtinga, taikoma intensyvi ambulatorinio gydymo programa, pratęstas nedarbingumo laikotarpis“, – teigiama KMPMC pranešime.

Ikiteisminius tyrimus dėl Karaliaus Mindaugo centro atlieka Spiecialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT). Apie STT bei FNTT veiksmus KMPMC pranešime nesakoma nieko. Kaip ir apie ŠMM auditą, kuriuo nustatyta, kad L.Anužienė iš centro lėšų pildė savo ir savo artimųjų kišenes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius