Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 19

Laisvės alėjoje – atsisveikinimo su „Merkurijumi“ akcija (nuotraukos)

Ketvirtadienį Kaune įvyko performansas „Merkurijaus laidotuvės“, skirtas atsisveikinti su šia universaline parduotuve. Prie baigiamo nugriauti pastato tvoros vykęs renginys kvietė kauniečius prisiminti savo miesto istoriją.
Akcija "Requiem Merkurijui"
Akcija "Requiem Merkurijui" / Jono Petronio nuotr.

„Šis performansas – dalis projekto, kuris skirtas rinkti, kaupti ir pristatyti medžiagą apie „Merkurijų“, siekiant jį įamžinti ir paminėti. Juk jis buvo originalių architektūrinių formų, itin svarbus socialiniu aspektu bei žymiausia parduotuvė visame Kauno centre. Surinkta medžiaga kaupiama ir eksponuojama interneto tinklaraštyje www.merkurijus.wordpress.com“, – rašė kvietimą ateiti į akciją išplatinę jos organizatoriai, Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto magistrantai.

Didžiausia Kaune universalinė parduotuvė „Merkurijus“ duris atvėrė 1983 m. Geriausiais savo laikais „Merkurijuje“ dirbo 800 darbuotojų, kurie per dieną aptarnaudavo 20-30 tūkst. pirkėjų. Jaunas kolektyvas vykdė aktyvią komercinę veiklą, ieškojo naujų darbo organizavimo formų ir jas įgyvendino, stengėsi tenkinti pirkėjų poreikius, tad greitai ši parduotuvė buvo įvertinta ir tapo traukos centru Laisvės alėjoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius