Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 20

Laivų paradas – šventė, kurią turi susikurti kiekvienas klaipėdietis

Šeštadienį uostamiestyje, Kruizinių laivų terminale simboliškai startuos laivybos sezonas – nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro klaipėdiečiai turės galimybę lankytis Laivų parado renginiuose.
Laivų parado akimirka.
Laivų parado akimirka / piranija.eu nuotr.

„Šios šventės niekas nekuria, ją turėtų susikurti kiekvienas jūrą mylintis klaipėdietis“, – apie renginį kalbėjo VšĮ „Klaipėdos publika“, rengiančios laivų paradą, direktorius Romandas Žiubrys. Penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje keliems regatos dalyviams buvo įteiktos šventinės vėliavėlės, kuriomis kapitonai galės papuošti savo jachtas ir burlaivius.

Laivų parade dalyvauti užsiregistravo 15 laivų. Pirmasis registracijos anketą užpildė jachtos „Piranija“ kapitonas Audrius Drungilas, kuriam pirmajam ir įteikta dalyvio vėliavėlė. Pasak R.Žiubrio, po šios registracijos „atsirišo maišas“ ir pasipylė dalyvių aktyvumas. „Piranijos“ kapitonas, dalyvavęs dviejuose laivų paraduose, kvietė visus klaipėdiečius rytoj ateiti į šventę ir pasitikti vasarą.

Naktiniame parade, vyksiančiame 22–23 val., laivus ves legendinė jachta „Lietuva“, pirmą kartą jame dalyvaus ir dar viena jūrinių vandenų įžymybė – senovinis laivas „Kurėnas“. Jį prišvartuotą krantinėje klaipėdiečiai galės apžiūrėti ir pabendrauti su laivo įgula. Kaip ir pernai, dalyvių lauks prizas už gražiausiai papuoštą regatoje dalyvausiantį laivą. Pernai šios nominacijos nugalėtojas gavo burę su auskaru.

Susivienijusios krovos kompanijos žiūrovams žada dovanoti įspūdingą muzikinį fejerverką, kurį iššaus Smiltynėje. Parado organizatoriai tikisi gero oro ir sėkmingo laivybos sezono starto.  

Laivų parado programą galite rasti čiawww.facebook.com/home.php#!/laivuparadas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius