-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 30

Latvijos įmonė kviečiama ištaisyti Šventosios uosto broką

Uosto direkcija informavo Šventosios uosto įplaukos kanalą ir akvatoriją gilinusią Latvijos įmonę „BGS“, jog ši privalo skubiai atvykti ir ištaisyti darbo defektus – vėl pasiekti projektinius gylius bei perteklinį gruntą išgabenti už uosto ribų.
Šventosios mažųjų laivų uostelis jau atidarytas.
Šventosios mažųjų laivų uostelis atidarytas birželio 11 d. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Po to, kai praėjusią savaitę Šventosios uoste buvo atlikti batimetriniai matavimai, uosto kapitono tarnybos informavo, kad užneštas įplaukos kanalas ir laivyba jachtoms bei pramoginiams kateriams  turi būti laikinai apribota, nedelsiant buvo išleistas tai reglamentuojantis uosto kapitono įsakymas. Šis laivybos apribojimas galios iki bus atkurti projektiniai gyliai.

Atsižvelgdamas į susiklosčiusią situaciją, birželio 28 dienos rytą Uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas paprašė darbuotojų surinkti duomenis apie atliktų valymo darbų eigą. Patikrinus šią informaciją paaiškėjo, kad įplaukos kanalą ir akvatoriją gilinusi Latvijos įmonė „BGS“ atliko papildomus sutartyje nenumatytus darbus – iš akvatorijos iškasė per didelius kiekius grunto bei juos supylė nesuderintoje vietoje. Apie šiuos papildomus darbus Uosto direkcija nebuvo informuota.

Pagal projektą, pagrįstą mokslininkų skaičiavimais, iš uosto akvatorijoje ir įplaukos kanale kasamo grunto buvo formuojamas į jūrą įsikišęs pylimas, kuris kaip tik ir turėjo apsaugoti uostą nuo smėlio. Kadangi rangovas „BGS“, nesilaikydamas techninės užduoties sprendinių, į šį pylimą supylė per didelį kiekį grunto, perteklinis grunto kiekis, papūtus stipresniam vėjui, nuslinko į farvaterį.

„Remdamiesi surinkta informacija, šiandien rangovui „BGS“ pranešėme, jog šis privalo skubiai atvykti ir ištaisyti darbo defektus, t.y. vėl pasiekti projektinius gylius bei perteklinį gruntą išgabenti už uosto ribų. Pagal atliktus skaičiavimus šio perteklinio grunto kiekis – 5658 kub. m smėlio“, – ketvirtadienį teigė generalinis direktorius E.Gentvilas.

Vasario 24 d. sutarties tarp Uosto direkcijos ir rangovo „BGS“ dėl objekto „Šventosios valstybinio jūrų uosto akvatorijos valymo darbai Šventosios uosto teritorijos inžinerinio geologinio kartografavimo atlikimui“ suma – 1,182 mln. litų.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad sutarties dėl valymo darbų vertė – virš milijono litų. Bet didžioji dalis darbų dar net nėra aktuota, nėra priimta ir, logiška, – nėra apmokėta“, – sakė generalinis direktorius E.Gentvilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius