Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 15

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis dar kartą skeptiškai įvertino galimybę dalyvauti Visagino AE

Naujasis Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis dar kartą skeptiškai įvertino galimybes prisidėti prie Visagino atominės elektrinės projekto, interviu vietos žiniasklaidai pabrėžęs, kad Latvija nebegali skolintis lėšų finansiniam įnašui.
Andris Bėrzinis
Andris Bėrzinis / F64/BFL/Inga Nestere nuotr.

„Projektas yra reikalingas Lietuvai. Specialistai įvertins projekto ekonominius ir finansinius aspektus. Visiškai remiu Lietuvos norą įgyvendinti projektą. Klausimų kelia Latvijos galimybės finansiškai dalyvauti projekte. Manau, kad negalime didinti savo užsienio skolos“, – penktadienį paskelbtame interviu Latvijos dienraščiui „Neatkariga Rita Avize“ sakė A.Bėrzinis.

Prezidentas atkreipė dėmesį, kad Latvijos užsienio skola jau dabar sudaro 47 proc. bendrojo vidaus produkto.

„Turiu rūpintis valstybės ir jos gyventojų gerove. Branduolinė energetika yra gerovės klausimas – didesnė skola sumažins gerovę“, – kalbėjo A.Bėrzinis.

Lietuva tikisi, kad nauja atominė elektrinė Visagine bus pastatyta iki 2020 metų. Ketvirtadienį paskelbta, kad strateginiu investuotoju parinktas Japonijos ir JAV konsorciumas „Hitachi-GE Nuclear Energy“. Pasak Energetikos ministerijos, nuo šios akimirkos prasideda konkrečios derybos tarp Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir minėtos bendrovės dėl konkrečių investicijų į projektą.

Praeitą savaitę Latvijos prezidento priesaiką davęs Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis iškart suabejojo savo šalies galimybėmis prisidėti prie jėgainės finansavimo. Vis dėlto Latvijoje prezidentas neturi daug įtakos ekonominėje politikoje – galios yra sutelktos Vyriausybės rankose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius