Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 15

Laukiama klaipėdiečių sprendimo dėl karšto vandens tiekimo tvarkos

Iki gegužės Klaipėdos miesto gyventojai turi pasirinkti karšto vandens tiekėją. Tai padaryti įpareigojo Seimo patvirtinta nauja tvarka.
Po kelių mėnesių gali brangti klaipėdiečių namus pasiekiantis karštas vanduo.
Po kelių mėnesių gali brangti klaipėdiečių namus pasiekiantis karštas vanduo. / 15min nuotr.

Penktadienį uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius prie apskrito stalo sukvietė šilumos, vandens tiekėjus bei daugiabučius administruojančių bendrovių atstovus ir paragino gyventojams pateikti išsamią, aiškią informaciją.

Iki šiol mieste nebuvo karšto vandens tiekėjo. Šaltą vandenį tiekia bendrovė „Klaipėdos vanduo“, o šilumą jam pašildyti – bendrovė „Klaipėdos energija“.

Jeigu klaipėdiečiai neišreikštų savo valios, nuo gegužės karšto vandens tiekėju taptų pastaroji bendrovė. Tačiau, dabartiniais skaičiavimais, karšto vandens kubinio metro kaina vidutiniškai brangtų 8 litais.

Vandens ir šilumos tiekėjai atliktus skaičiavimus namų administratoriams ir bendrijoms pateikė penktadienį. Šie netrukus organizuos gyventojų apklausas, rengs susirinkimus, kurių metu informuos apie naująją tvarką ir ragins apsispręsti – kaip tiekėją pasirinkti „Klaipėdos energiją“ ar vadoautis dabartine tvarka.

Priimti sprendimą gyventojai turi iki balandžio 1 dienos, namų valdos ir bendrijos „Klaipėdos energiją“ turi informuoti iki gegužės mėnesio.

„Mūsų tikslas – geriausias rezultatas gyventojui. Jeigu dabartinė tvarka leidžia mokėti mažiau, kodėl negali likti taip, kaip yra?“ – retoriškai klausė meras.

Bendrovė „Klaipėdos energija“ jau gavo atsakymus iš 55 daugiabučių namų savininkų bendrijų ir trijų namų. Visi jie vieningai pasisakė už dabar galiojančią tvarką.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius