Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 18

Lazdijų mero ir prabangaus televizoriaus istorija – ant STT svarstyklių

15min atskleistos istorijos, kai su Lazdijų meru Artūru Margeliu glaudžiai susijęs verslas sėkmingai mito iš savivaldybės pinigų, gali sulaukti teisėsaugos dėmesio.
Artūras Margelis
Artūras Margelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Su konservatorių vėliava pernykščiuose savivaldos rinkimuose triumfavusį A.Margelį prokurorams apskundė tradiciniai oponentai – socialdemokratai. Jie prašo išaiškinti, ar su įstatymais neprasilenkia 15min atskleisti sandoriai, kuriuose savivaldybė bei jai pavaldi Lazdijų biblioteka prekes ir paslaugas perka iš bendrovės „Dzūkų žinios“. Įmonei vadovauja mero žentas, ten dirba jo dukra, o pats A.Margelis – ilgametis šio verslo akcininkas. Tiesa, politikas teigia akcijas jau pardavęs – tik neatskleidžia nei kam, nei už kiek.

Socialdemokratų kreipimasis kol kas nesulaukė nei teigiamo, nei neigiamo atsako. Kauno apygardos prokuratūros atstovė Erika Bogusevičiūtė 15min informavo, jog sprendimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo patikėtas kitai institucijai – Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

„Mes dabar nukreipėme į STT, kad patikslintų tam tikrus duomenis. Ir STT priims procesinį sprendimą – pradėti ikiteisminį tyrimą ar ne“, – sakė E.Bogusevičiūtė.

Pasak jos, medžiaga STT perduota pirmadienį, tad sprendimų tikėtis dar anksti.

A.Margelis pastaruoju metu žengia Druskininkų mero Ričardo Malinausko pramintais takais. Konservatorių vadovybei reikalaujant pasiaiškinti dėl prabangaus televizoriaus ir kitų pirkinių, kuriuos Lazdijų savivaldybei ir pavaldžioms įstaigoms teikė „Dzūkų žinios, politikas įsivėlė į konfliktą su savo partija. Tikėtina, kad Lazdijų mero ir konservatorių keliai gali išsiskirti ilgam.

Beje, sykį STT A.Margeliu jau domėjosi, tačiau bandymas nuteisti Lazdijų merą dėl piktnaudžiavimo baigėsi fiasko: teisme politikas buvo išteisintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius