-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 16

Lazdynų baseiną uždarys naujasis direktorius

Vilniaus miesto taryba po balsavimo tarybose posėdyje atleido sostinės valdžios reikalavimams uždaryti Lazdynų baseiną nepaklususį UAB „Lazdynų laisvalaikio centras“ (LLC) direktorių Romualdą Grigą. Jo vieton paskirtas Arturas Praniauskas, kuris jau prisistatydamas tarybai patikino vykdysiąs savivaldybės nurodymus.
Atleistasis Lazdynų baseino direktorius R.Grigas
Atleistasis Lazdynų baseino direktorius R.Grigas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

R.Grigą sostinės vadovybė kaltino, kad jis nevykdo LLC akcininko – Vilniaus savivaldybės – reikalavimų uždaryti statinį, mat jis galimai yra avarinės būklės. Tai nustatė savivaldybės prieš kelias savaites sudaryta komisija. Daugiausiai įtarimų kelia stogo konstrukcijos – esą jos gali sugriūti. Buvo pasiūlyta laikinai uždaryti pastatą, kol inžinerinė komisija pateiks galutines išvadas, ar Lazdynų baseino statinys yra tinkamas eksploatuoti, jeigu ne – kokius darbus reikia atlikti, kad lankytojams sportuoti pastate būtų saugu. Ekspertų komisija savo išvadas turi pateikti iki sausio 10 dienos.

Negali samdytas direktorius nevykdyti akcininko nurodymų.R.Grigas aiškino, jog sprendimą uždaryti įmonę turi priimti akcininkas, o savivaldybės sudaryta komisija kol kas pateikė tik rekomendacines išvadas. Vicemeras Gintautas Babravičius piktinosi, kodėl samdomas direktorius priešinasi savivaldybės valiai. Be to, anot sostinės valdžios, nuo 2001 metų rugpjūčio bendrovei vadovaujantis direktorius esą rodė per mažai ryžto, reikalaudamas savivaldybės dėmesio – tiesiog rašė raštus apie prastą padėtį, į kuriuos praktiškai negaudavo atsakymų.

Taip pat R.Grigui priekaištauta, kad LLC turėjo jau kur kas anksčiau organizuoti apie 30 – 40 tūkst. Lt kainuojančią techninę ekspertizę iš savo pajamų, kurios gaunamos iš komercinės veiklos. R.Grigas priminė, jog savivaldybė už jos finansuojamas sportininkų treniruotes mokėjo mažiau nei savikainą. Todėl pinigų pačiam LLC atlikti pastato inžinerinę ekspertizę esą nelikdavo. Direktorius aiškino:„Mūsų pajamos praktiškai sutapo su išlaidomis. Pavyzdžiui, pernai turėjome 800 Lt pelno“.

Iškart paskirtas naujas vadovas

Nepaisant tarybos opozicijos palaikymo, R.Grigas buvo atleistas, o naujuoju direktoriumi tuo pačiu balsavimu tapo Arturas Praniauskas. Prisistatydamas jis sakė neturįs konkretaus plano, kaip traukti LLC iš duobės, bet tikino matąs šio objekto potencialą ir tikįs, kad sugebės pagerinti padėtį. „Visų pirma, reikia gerinti paslaugų kokybę ir pritraukti daugiau lankytojų“, – aiškino vyras, pripažinęs, kad pastarąjį kartą Lazdynų baseine lankėsi prieš metus, bet liko nepatenkintas teikiamomis paslaugomis ir todėl nusprendė lankytis kituose baseinuose.

Opozicija domėjosi, iš kur A.Praniauskas tikisi gauti pajamų galimam baseino remontui, jei jis bus uždarytas ir neveiks. Jis neįvardino konkrečių finansinių srautų: „Įsivaizduoju, kad būtų galima kreiptis į žmones, bendroves, kurie iki šiol lankėsi baseine, gauti jų avansinius apmokėjimus ir atlikti darbus.

Paklaustas, ar jei bus paskirtas, uždarys baseiną, A.Praniauskas patikino: „Negali samdytas direktorius nevykdyti akcininko nurodymų“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius