Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 25

Lėktuvą pelkėje sudaužę kariškiai ugniagesiams atsilygino medaliais

Karo aviatoriai padėkojo Šiaulių ugniagesiams už pagalbą vykdant orlaivio nuolaužų evakavimo darbus.
 Lietuvos karinių oro pajėgų orlaivio L-39 ZA „Albatross“ nuolaužų iškėlimo darbai.
Lietuvos karinių oro pajėgų orlaivio L-39 ZA „Albatross“ nuolaužų iškėlimo darbai. / KAM nuotr.

Už pagalbą likviduojant avarijos padarinius ir vykdant orlaivių nuolaužų evakavimo darbus Lietuvos karinių oro pajėgų vadas generolas majoras Edvardas Mažeikis ir Aviacijos bazės vadas pulkininkas leitenantas Virginijus Steponavičius atminimo medaliais ir padėkomis apdovanojo Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesius gelbėtojus.

Kaip žinoma, šių metų rugpjūčio 30 d. apie 10 val. 20 min. Lietuvos laiku ore įvyko aviacinis incidentas – vykdant suplanuotą treniruotę susidūrė Lietuvos karinių oro pajėgų orlaivis L-39 ZA „Albatross“ ir Prancūzijos naikintuvas „Mirage 2000C“.

Susidūrimo metu buvo pažeistos „Albatross“ konstrukcijos, lėktuvas nukrito šalia Rėkyvos ežero, sudužo ir apdegė. Taip pat buvo pažeista naikintuvo „Mirage“ viršutinė kilio dalis, kairė liemens pusė bei kairysis sparnas. Po susidūrimo orlaivis tęsė skrydį ir nutūpė Šiaulių kariniame aerodrome.

Lietuvos orlaivio pilotai sėkmingai katapultavosi, vėliau juos į karinių oro pajėgų Aviacijos bazę Šiauliuose išskraidino karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis Mi-8. Avariją patyrusio lėktuvo „Albatross“ pilotai po medicininės apžiūros sugrįžo į tarnybos vietą.

Pagal patvirtintus tarpusavio sąveikos planus, Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų Aviacijos bazės operatyvinis budėtojas informavo apie įvykį įvairias tarnybas, taip pat ir Šiaulių apskrities priešgaisrinę gelbėjimo valdybą.

Apie 10.40 val. avariniu būdu oro uoste nutūpė pažeistas prancūzų naikintuvas. Priešgaisrinę saugą orlaivio avarinio tūpimo metu padėjo užtikrinti ir Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3-iosios komandos ekipažai. 

Sunkiai prieinamoje L-39 orlaivio avarijos vietoje Rėkyvos miško pelkėse dirbo ir orlaivių nuolaužų evakavimo darbus padėjo vykdyti Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gelbėtojai. Jų itin svari pagalba ir patirtis labai pravertė kariams likviduojant avarijos padarinius, pažymima Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės nuotr./Lėktuvo nuolaužos katastrofos vietoje
Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės nuotr./Lėktuvo nuolaužos katastrofos vietoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius