-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 05 29

Lėktuvas An-2 bus iškeliamas, apžiūra nukeliama į pirmadienį

Baltijos jūros dugne esantis lėktuvas An-2 bus iškeliamas, lėktuvo apžiūros operacija dėl savaitgalį prognozuojamos audros nukeliama į pirmadienį, sako valstybės įmonės „Oro navigacija“ vadovas Algimantas Raščius.
Lėktuvas An-2
Lėktuvas An-2 / Kadrai iš filmuotos medžiagos

Jis BNS penktadienį patvirtino, kad šiuo metu rengiami tam reikalingi sutarties su Nyderlandų įmone „Mammoet“ pakeitimai.

„Dabar keičiame sutartis, tai susiję su iškėlimu“, – sakė jis.

Anot A.Raščiaus, sutarties pakeitimai bus pasirašomi šeštadienį – nurodymas dėl lėktuvo iškėlimo, jo teigimu, gautas iš Vyriausybės. Kiek kainuos iškėlimo darbai, kaip ir tai, kiek ekspertams bus mokama už lėktuvo iškėlimo pasirengimą, anot jo, yra „komercinė paslaptis“.

Jis taip pat sakė, kad anksčiau planuota sekmadienį vykdyti lėktuvo apžiūra nukelta į pirmadienį, nes naujausios prognozės sekmadienį rodo darbams netinkamus orus.

„Savaitgalį neplauks, plauks pirmadienį. Sekmadienį žadama audra, didelis bangavimas, todėl jie ir atsisakė. Pagal prognozes, tada turėtų būti neblogas oras“, – sakė A.Raščius.

Jis informavo, kad penktadienį du specialistai laive Klaipėdos universiteto mokslinių tyrimų laive „Mintis“ baigia montuoti reikiamą įrangą.

Anksčiau ekspertai apžiūrėjo ir Lietuvos Karinių jūrų pajėgų laivus, tačiau apsisprendė, kad jie operacijai netinkami.

Olandų specialistai turėtų atlikti jūroje už daugiau nei 116 km nuo kranto 124 metrų gylyje esančio lėktuvo skenavimus ir pasirinkti būdą, kaip jį iškelti.

Šiuo metu visas išlaidas dengia „Oro navigacija“, vėliau jos bus finansuojamos iš Vyriausybės rezervo fondo. Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius anksčiau šią savaitę patvirtino, kad regreso tvarka padengti išlaidas gali būti reikalaujama iš orlaivio savininkų – „Klaipėdos avialinijų“.

Šios vadovai esą nepageidauja iškelti orlaivio, jei to nereikės siekiant atgauti galbūt ten esančius pilotų kūnus.

Iš Geteborgo į Klaipėdą skridęs lėktuvas An-2 su patyrusiais lietuviais pilotais virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę. Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne. Dar po dviejų parų nustatyta, kad orlaivyje yra bent vieno piloto kūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius