Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 02

Lenkijos ministras Radoslawas Sikorskis Vilniuje pagyrė Valdemarą Tomaševskį

Vilniuje praeitą savaitę viešėjęs Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis pagyrė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vadovą Valdemarą Tomaševskį už ryžtą ir stiprią lenkų bendruomenės poziciją Lietuvoje.
Radoslawas Sikorskis
Radoslawas Sikorskis / „Scanpix“ nuotr.

„Lenkijos Užsienio reikalų ministerijos vadovas pasveikino Lietuvos lenkus ir LLRA su pasiekimais bei stipria pozicija, kokią lenkų visuomenė užima Lietuvoje“, – rašoma Lenkijos ambasados Vilniuje pranešime spaudai.

Ambasados interneto svetainėje skelbiama, kad R.Sikorskio ir V.Tomaševskio susitikimas įvyko Vilniuje vykstant Rytų partnerystės viršūnių susitikimui.

Ministras LLRA vadovui žadėjo, jog „Lenkija labai stengsis, kad lenkų tautinė mažuma galėtų naudotis visomis tarptautinės teisės bei Lenkijos ir Lietuvos draugiškų santykių ir gero kaimyninio bendradarbiavimo sutarties garantuojamomis teisėmis“, teigiama pranešime.

R.Sikorskis pabrėžė, kad „lenkai ir po visą pasaulį išbarstyta polonija turi imti pavyzdį iš puikiai organizuotos ir ryžtingai nusiteikusios ginti savo teises Lietuvos lenkų visuomenės“.

„Tuo pačiu ministras pasidžiaugė, kad šiuo metu yra ruošiami trys įstatymai tautinių mažumų klausimais, pripažindamas šį faktą kaip įrodymą, jog visų stovyklų Lietuvos politikai suprato, kad tai yra Lietuvos vidaus problema“, – pranešė ambasada.

LLRA ir ją remianti Varšuva ne kartą ragino Lietuvos valdžią leisti pavardžių rašybą dokumentuose naudojant lenkišką abėcėlę ir įteisinti dvikalbius gatvių bei vietovardžių pavadinimus lenkų gausiai gyvenamuose rajonuose Rytų Lietuvoje.

LLRA ir Lenkija taip pat kritikavo įstatymo nuostatas, kuriomis numatoma suvienodinti lietuvių kalbos egzaminą visiems abiturientams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius