Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 30

Lenkijos prezidentą Bronisławą Komorowskį Kaune sveikino po ligos pakilęs Valdas Adamkus

Antradienį Kaune kadenciją baigiančiam Lenkijos prezidentui Bronisławui Komorowskiui buvo įteiktos Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) garbės daktaro regalijos.
Zigmas Lydeka, Bronislawas Komorovski ir Valdas Adamkus
Renginio akimirkos / Jono Petronio nuotr.

B.Komorowskiui, Lenkijos prezidento poste 2010 m. pakeitusiam aviakatastrofos metu žuvusį tuometį Lenkijos prezidentą Lechą Kaczyńskį, buvo suteiktas VDU Politikos mokslų Garbės daktaro vardas. 

B.Komorowskis šį titulą gavo už demokratijos stiprinimą, Lietuvos ir Lenkijos geros kaimynystės santykių puoselėjimą bei nacionalinių kultūros vertybių palaikymą.

Garbės daktaro vardas yra suteikiamas tarptautinį pripažinimą turintiems Lietuvos ir užsienio šalių piliečiams už didelius nuopelnus mokslui ir kultūrai, Lietuvos valstybei ir Vytauto Didžiojo universitetui.

Į regalijų įteikimo ceremoniją pasveikinti Lenkijos prezidentą atvyko ne tik paskutinę minutę planus pakeitęs premjeras Algirdas Butkevičius, bet ir po inksto pašalinimo operacijos pirmą kartą viešumoje pasirodęs kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, perskaitęs sveikinimo kalbą.

A.Butkevičius ir V.Adamkus ceremonijos metu dėkojo Lenkijos prezidentui už partnerystę, kuriant bendrą mūsų valstybių gerbūvį: „Lietuvą ir Lenkiją vienija tūkstantmetė istorija, tad norėčiau, kad atsiremdami į savo bendrą patirtį matytume tai, kas mus stiprina. Mes kartu patyrėme sunkų likimą bei kartu šventėme vėl tapę demokratiškomis šalimis. Lietuvos ir Lenkijos dialogas labai svarbus, todėl dėkojame jums už pastangas, stiprinant Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimą“. 

Regalijų įteikimo ceremonijos metu B.Komorowskis prisiminė bendrą abiejų šalių istoriją, kuomet sunkmečiu Lenkija palaikė Lietuvą ir, nepaisant dabartinės geopolitinės situacijos, skatino įžvelgti teigiamas puses.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius