Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 16

Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis: Lietuvoje mano širdis plaka greičiau

Iškilmingoje Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje dalyvavęs Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis džiaugėsi, kad tiek Lenkija, tiek Lietuva kartu atgavo savo laisvę, atkūrė savo valstybes ir solidariai kovojo su totalitariniu režimu. Pasak B.Komorowskio, susiklostė graži ir gera tradicija, kai Lietuva ir Lenkija savo nepriklausomybės dienas švenčia kartu.
Bronislawas Komorowskis
Bronislawas Komorowskis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Noriu tikėtis, kad geras darbas, kuris bus kūrybingas mums kartu dirbant, leis užtikrinti mūsų gražią ateitį. Noriu viso to palinkėti iš visos savo lenkiškos širdies, kuri visada plaka greičiau ir stipriau čia, Lietuvoje, mano protėvių šalyje. (...) Labai noriu padėkoti, kad aš, kaip laisvos Lenkijos prezidentas, galiu kartu su jumis švęsti Lietuvos nepriklausomybės dieną ir palinkėti Lietuvos žmonėms kuo gražiausios ateities“, – trečiadienį S.Daukanto aikštėje į aukščiausius šalies pareigūnus bei susirinkusią minią tautos piliečių kreipėsi Lenkijos lyderis.

Savo ruožtu prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad vienybė buvo stipriausias ginklas, atvedęs į laisvę. „Savo valstybe didžiuokimės visada. Kad vienybė reikštų visų sutarimą dėl padorumo ir sąžiningumo politikoje, valstybės tarnyboje, dėl solidarumo kasdieniame gyvenime. Vasario 16-osios Akto signatarai padėjo tvirtus Lietuvos valstybingumo pamatus, o mums tenka garbė – ir atsakomybė – ant šių pamatų toliau statyti patikimus Tautos namus“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Jos įsitikinimu, Lietuvoje pakanka žmonių, darbščių rankų, užtenka noro, pastangų ir gebėjimų, kad šalies gerovės ateičiai kurti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius