Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 05

Lenktynėse „Africa Eco Race 2016“ dalyvavusios Agnės Bilotaitės elgesį tirs etikos sargai

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė pradėti tyrimą dėl Seimo narės Agnės Bilotaitės elgesio. Etikos sargai aiškinsis, ar politikė nepažaidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo, galimai nedeklaravusi sandorių ir (ar) gautų dovanų iš fizinių ar juridinių asmenų.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

VTEK pradėjo tyrimą išnagrinėjusi Lietuvos socialdemokratų partijos atstovo Vyriausiojoje rinkimų komisijoje Gedimino Šiukšto pranešimą, visuomenės informavimo priemonėse pateiktą bei kitą viešai prieinamą informaciją, jog A.Bilotaitė dalyvavo lenktynėse „Africa Eco Race 2016“.

Oficialioje lenktynių interneto svetainėje skelbiama, kad 2017 m. šiose lenktynėse norintys dalyvauti asmenys (komandos) privalo sumokėti dalyvio mokestį, siekiantį nuo 7200 Eur už kiekvieną dalyvį (www.africarace.com).

Taigi VTEK daro išvadą, jog ir 2016 m. už Seimo narės dalyvavimą šiose lenktynėse taip pat turėjo būti sumokėtas atitinkamas mokestis.

Atsižvelgus į tai, kad A.Bilotaitė, vykdama į nurodytas lenktynes, galimai sudarė sandorį(-ius), viršijančius 3000 Eur arba (ir) iš fizinių ar juridinių asmenų gavo dovanų, viršijančių 150 Eur, kurių politikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo tvarka ir terminais nedeklaravo, VTEK nusprendė dėl šių aplinkybių pradėti tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius