-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 01

LEO LT vadovu turėtų tapti N.Eidukevičius, prezidentu – A.Abišala

Vienos didžiausių Lietuvos kelių ir tiltų tiesimo įmonių „Kauno tiltai“ valdybos pirmininkas Nerijus Eidukevičius turėtų užimti nacionalinės energetikos bendrovės LEO LT vadovo postą, teigia gerai informuoti šaltiniai Vyriausybėje.
Aleksandras Abišala
Aleksandras Abišala sutiktų tapti LEO LT stebėtojų tarybos pirmininku. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Iš stebėtojų tarybos pirmininko pareigų atsistatydinusį Julių Niedvarą turėtų pakeisti buvęs Vyriausybės derybininkas dėl Ignalinos atominės elektrinės uždarymo, verslo konsultantas Aleksandras Abišala.

Su 38-erių N.Eidukevičiumi BNS nepavyko susisiekti. Pasak patikimų šaltinių, buvęs ūkio viceministras ir derybininkas dėl „Mažeikių naftos“ pardavimo rimtai svarsto pasiūlymą.

Aš sutikčiau užimti šį postą. Manau, kad turiu pakankamai kompetencijos, be to, pernai, derėdamasis su Europos Sąjunga, įgijau ir daug naudingos patirties energetikos srityje, – sakė Aleksandras Abišala.Tuo tarpu konservatorių ekspremjeras, verslo konsultavimo įmonės „A.Abišala ir partneriai“ vadovas 53 metų A.Abišala BNS patvirtino gavęs pasiūlymą: „Aš sutikčiau užimti šį postą. Manau, kad turiu pakankamai kompetencijos, be to, pernai, derėdamasis su Europos Sąjunga, įgijau ir daug naudingos patirties energetikos srityje“.

N.Eidukevičius pernai, kuriant LEO LT, ne kartą buvo minimas kaip galimas kandidatas į įmonės vadovus. Jam taip pat buvo siūlyta vadovauti bendrai Lietuvos ir Lenkijos įmonei „LitPol Link“, kuri užsiima tilto į Lenkiją tiesimo projektu.

N.Eidukevičius iki 2006 metų birželio, kai pasitraukė į privatų verslą, daugiau nei 5-erius metus buvo ūkio viceministras ir kuravo energetiką. Jis yra buvęs „Mažeikių naftos“ valdybos pirmininkas, o 2006-aisiais sėkmingai susiderėjo su Lenkijos koncernu „PKN Orlen“ dėl „Mažeikių naftos“ akcijų pardavimo už daugiau nei 2 mlrd. litų.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Nerijus Eidukevičius
Nerijus Eidukevičius

A.Abišala nuo 2008-ųjų vasario iki šių metų sausio vadovavo Vyriausybės sudarytai komisijai, kuri nagrinėjo energijos tiekimo saugumo problemas, 2009-ųjų pabaigoje uždarius Ignalinos jėgainę. Paprasčiau ji buvo vadinama komisija dėl Ignalinos AE veiklos pratęsimo.

A.Abišala yra konsultavęs pirmąją privačią „Mažeikių naftos“ šeimininkę – JAV bendrovę „Williams International“.

Dabartinis LEO LT valdybos pirmininkas ir vyriausiasis vykdomasis pareigūnas Gintautas Mažeika ir stebėtojų tarybos pirmininkas Julius Niedvaras praėjusią savaitę įteikė atsistatydinimo pareiškimus.

Manoma, jog nepaisant raginimų išformuoti LEO LT valdžia nesiryš to padaryti, nes Vyriausybei toks sprendimas, anot premjero Andriaus Kubiliaus, galėtų kainuoti milijardus litų. Be to, pasak neoficialių šaltinių, Vyriausybė ir „NDX energija“ susitarė sustiprinti LEO LT vadovybę, pasikviečiant itin vertinamus ir kompetentingus specialistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius