Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 13

Leonidas Donskis parašė vadovėlį dešimtokams

Iš Klaipėdos kilęs filosofas, Europos parlamento narys Leonidas Donskis išleido naują knygą –„Pilietinis ugdymas X klasei“.
L.Donskis išleido naują vadovėlį dešimtokams.
L.Donskis išleido naują vadovėlį dešimtokams. / A.Kripaitės nuotr.

„Pats nelabai tikėjau, kad galėčiau rašyti vadovėlį mokiniams. Nebūčiau sugalvojęs, juk rašydavau mokslines monografijas, straipsnius. Šioje stiryje jaučiuosi kaip žuvis vandenyje“, – pasakojo knygos autorius.

Ketvirtadienį naująjį vadovėlį L.Donskis Klaipėdos Pedagogų švietimo ir kultūros centre pristatė uostamiesčio pedagogams.

Imtis naujos veiklos filosofą paskatino leidėjas, istorikas Artūras Mickevičius, prakalbęs, kad laikai keičiasi ir vaikams mokyklose turi būti diegiama kitokia, europinė pilietinė pasaulėžiūra.
L.Donskis prisipažino, kad vadovėlis vaikams jam buvo lyg iššūkis. Ėmesis darbo jis suprato, kad knyga bus visai kitokia, nei įprasti vadovėliai.

Europarlamentaras į pilietinį ugdymą nusprendė pažvelgti filosofo žvilgsniu – per svarbiausius pasaulio literatūros kūrinius, kuriuos moksleiviai savaip interpretuos, bandydami perprasti pilietiškumo sąvoką.

Naujasis „Pilietinis ugdymas X klasei“ lyg vientisas pasakojimas, kuriame įterpta nemažai literatūrinių pavyzdžių, sudarančių atskirus siužetus. Tam, kad vaikai, pasak L.Donskio, patys suprastų, kas yra pilietiškumo jausmas.

„Pilietinis ugdymas man – tai jausmo ugdymas“, – teigė jis.

Vadovėlis iliustruotas taip pat originaliai – žymių žmonių portretais. Daugelis jų – šiuolaikinės visuomenės atstovai, puikiai žinomi ir dešimtokams, kaip Jurga Šeduikytė, Alina Orlova. „Tai veidai žmonių, kurie turi savo charakterį. Vaikai puikiai supranta, kad Andrius Mamontovas – visai kitokia figūra“, – tikino vadovėlio autorius. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius