Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 08

LEZ gyventojų iškeldinimas šiemet judės sparčiau

Apie Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) pašonėje įsikūrusių žmonių iškeldinimą jau daugybę metų kalbantys valdininkai teigia pagaliau matantys šviesą tunelio gale.
Klaipėdos LEZ
Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje daugybę metų gyvena 31 šeima, kenčianti šalia veikiančių pramonės įmonių sukeliamą taršą. / 15min.lt nuotr.

LEZ teritorijoje gyvena 31 šeima, iš viso apie 80 gyventojų. Tai bene didžiausias žmonių iškeldinimo projektas Lietuvoje. Praėjusią savaitę Klaipėdos savivaldybės vicemerė Judita Simonavičiūtė viešėjo Vilniuje, dėl iškeldinimo klausimo aptarimo buvo susirinkę Ūkio, Finansų bei Teisingumo ministerijų atstovai, taip pat Vyriausybės kancleris.

Pasak vicemerės, Vilniuje jau parengta bendradarbiavimo sutartis dėl investicijų, šioje sutartyje viena iš pusių yra savivaldybė ir vyriausybė, o kita – LEZ termofikacinę jėgainę ketinanti statyti bendrovė „Fortum Heat Lietuva“. Ši bendrovė pramoninės zonos gyventojų iškeldinimui skirs 9 mln. Lt. Pasirašius sutartį, bendrovė „Fortum Heat Lietuva“ ketina iškart pervesti pusę, tai yra 4,5 mln. Lt, kitą sumą žadama pervesti vos valstybė įvykdys savo įsipareigojimus.

Be šių, dar 6 mln. Lt numatyti šalies privatizavimo fonde. Taip pat apie 2,2 mln. Lt ketinama skirti nuo Klaipėdos LEZ vykdomo infrastruktūros projekto. Šių pinigų tikimasi ne anksčiau nei metų pabaigoje.

„Manau, apie pusę pinigų gyventojams turėtume išmokėti iki vasaros vidurio. Dėl antros dalies nėra taip aišku, manau, žmonės nori išsikelti vasarą arba turi žinoti, ar turės ten žiemoti“, – aiškino vicemerė. Visi atsiskaitymo būdai bus aptarti su pačiais gyventojais.

Pasak J.Simonavičiūtės, šeimoms bus išmokėtos skirtingos sumos, nes vieni turi nedidelius butus, kiti nemažus žemės sklypus. Kai kuriems atiteks 100 tūkst. Lt, o pavieniams asmenims – ir po daugiau kaip milijoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius