-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 06 13 /14:36

Po interpeliacija Vyteniui Andriukaičiui surinktas 31 parašas, tarp jų – ir paties ministro

Opozicinė Liberalų sąjūdžio frakcija surinko parašus sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio interpeliacijai, po dokumentu pasirašė ir pats ministras.
Vytenis Andriukaitis pasirašo ant jam rengiamos interpeliacijos
Vytenis Andriukaitis pasirašo ant jam rengiamos interpeliacijos / 15min.lt nuotrauka

Ketvirtadienį interpeliacijos tekstas bus įteiktas Seimo pirmininkui Vydui Gedvilui ir oficialiai įregistruotas, sakė vienas interpeliacijos iniciatorių liberalas Gintaras Steponavičius.

„Parašų šią minutę yra 31, daugiau negu pakankamai. Kad interpeliacijos procedūra būtų pradėta, artimiausią valandą bus įteikta Seimo pirmininkui ir užregistruota, ir nuo to pradedamas skaičiuoti keturiolikos dienų laikas, per kurį ministras privalo atsakyti į 45 klausimus 23 temomis“, – žurnalistams sakė G.Steponavičius.

Redakcijos archyvo nuotr. /Interpeliacijos V.Andriukaičiui tekstas
Redakcijos archyvo nuotr. /Interpeliacijos V.Andriukaičiui tekstas

Jis pabrėžė, kad tarp pasirašiusiųjų po interpeliacija yra ir pats ministras.

„Kas įdomiausia, tarp 31 parašo yra taip pat Vytenio Andriukaičio asmeninis parašas. Tai leidžia mums teigti, kad pagrindo interpeliacijai sveikatos apsaugos ministrui yra daugiau negu pakankamai“, – teigė liberalas.

G.Steponavičius: „Kas įdomiausia, tarp 31 parašo yra taip pat Vytenio Andriukaičio asmeninis parašas. Tai leidžia mums teigti, kad pagrindo interpeliacijai sveikatos apsaugos ministrui yra daugiau negu pakankamai“, – teigė liberalas.

Trečiadienį komentuodamas iniciatyvą dėl interpeliacijos sveikatos apsaugos ministras sakė, kad tai jam būtų „dėkinga proga“ pateikti atsakymus.

„Džiaugčiausi interpeliacija, aš labai jos noriu. Aš tikrai nuoširdžiai sakau, aš jos noriu. Aš noriu pakviesti kiekvieną oponentą į diskusijas. Ir jeigu bus tokia didžiulė proga gauti teisę stovėti parlamento tribūnoje, aš būsiu labai laimingas“, – per spaudos konferenciją sakė ministras.

Po interpeliacija pasirašė opozicinių Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų atstovai, taip pat Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Remigijus Ačas.

Interpeliacijos tekste daugiausiai klausimų ministrui užduodama dėl jo pasisakymų prieš privatų medicinos sektorių, keliami klausimai ir dėl komandos narių – patarėjų Dariaus Prialgausko, Arvydo Skorupsko, viceministro Gedimino Černiausko – tinkamumo pareigoms.

Interpeliacijos tekste liberalai klausia ministro, kodėl nepaisant šiemet 135,8 mln. litų didesnio Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto nei pernai, vidutiniškai 11 proc. sumažintas sveikatos priežiūros įstaigų finansavimas, kodėl ministras viešai kalbėdamas skelbia neteisingą informaciją.

Sesijos metu ne mažiau kaip 29 Seimo nariai gali pateikti interpeliaciją ministrui, reikalaudama paaiškinti priimtų sprendimų motyvus. Ministras į interpeliaciją turi atsakyti per dvi savaites, dokumentas svarstomas parlamente.

Jeigu Seimo nutarimo dėl interpeliacijos projekte ministro atsakymas pripažįstamas esąs nepatenkinamas ir pareikštas juo nepasitikėjimas, tai toks nutarimo projektas gali būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma. Tokį nutarimą priėmus, ministras turi atsistatydinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius