-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 06 30

Liberalė Julija Mackevič traukiasi iš Šalčininkų savivaldybės tarybos

Liberalų sąjūdžio valdybos narė Julija Mackevič nusprendė trauktis iš Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos. Politikė nutarė, kad šis darbas nesuderinamas su kandidatavimu Seimo rinkimuose.
Julija Mackevič
Julija Mackevič / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pranešu Jums apie savo sprendimą dėl Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos nario mandato atsisakymo. Manau, teisinga tai padaryti dabar – iki rinkimų. Aš kandidatuoju Panerių apygardoje Vilniuje ir galvoju, kad būtų nekorektiška, jeigu likčiau Šalčininkų savivaldybės tarybos nare. Tačiau visus savo simpatikus noriu patikinti, kad aš nepaliksiu savo gimtojo rajono, o būdama Seimo nare galėsiu padaryti jam dar daugiau“, – socialiniame tinkle „Facebook“ ketvirtadienį pranešė J.Mackevič.

Šalčininkų rajono savivaldybės taryboje J.Mackevič pakeis Ilona Šedienė.

J.Mackevič liberalų gretose iškilo po to, kai suorganizavo pasiūlymą mesti iš partijos buvusį laikinąjį jos pirmininką, europarlamentarą Antaną Guogą. Po šio politikės siūlymo A.Guoga iš partijos pasitraukė pats.

Be to, J.Mackevič pasižymi aštria kritika partijos lyderiams. Suvažiavime birželį politikė tikino, kad viskas, ką darė partija nuo pat kratų E.Masiulio namuose, buvo vien klaidos.

„E.Masiulis iš karto išėjo ir paliko visus postus. Padarė sunkų ir stiprų žingsnį, nes galvojo apie partiją. Turiu klausimą kai kuriems mūsų partijos lyderiams – apie ką jūs galvojate? Apie savo karjerą ar partiją? Ar patogiau yra važinėti po visą Lietuvą ir pilti purvą ant buvusio lyderio, kolegos ir draugo? Kokią žinutę jūs nešate Lietuvos žmonėms? Ir antras klausimas – ar jūs kaskart džiaugsitės tuo, kad yra vykdomos kratos pas mūsų bendrapartiečius? Ar mūsų lyderiai yra kiekvienas už save, ar atsakingi už visą partiją?“ – klausė J.Mackevič.

Pasak jos, liberalai turėtų sakyti, kad šis skandalas – tai Lietuvos politinės sistemos diagnozė, nes nebuvo civilizuoto dialogo su verslininkais, normalių įstatymų.

„Realūs pokyčiai, o ne įrašai feisbuke. Skaidrumas pirmiausia yra partijos procedūrų, įstatų, demokratinių diskusijų ir dialogo su bendrapartiečiais laikymasis. Sprendimų priėmimo skaidrumas, o ne trijų keturių žmonių konsiliumas“, – kalbėjo Šalčininkų tarybos narė.

Tai pasakiusi J.Mackevič atsisakė kandidatuoti Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimuose.

Liberalų sąjūdžio nariai birželio pradžioje J.Mackevič išreiškė pasitikėjimą išrinkdami ją į partijos valdybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius