Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 11 /13:44

Liberalų sąjūdis į Kauno mero rinkimus siunčia Rimantą Mikaitį

Šeštadienį Kauno kolegijoje į visuotinį susirinkimą suvažiavę Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus nariai patvirtino Rimanto Mikaičio kandidatūrą.
Rimantas Mikaitis su žmona Giedre ir dukra Rasa
Rimantas Mikaitis su žmona Giedre ir dukra Rasa / Teodoro Biliūno nuotr.

R.Mikaičio kandidatūrą visuotiniam skyriaus susirinkimui rugsėjo 30 d. nusprendė teikti skyriaus taryba. 

„Matome, kaip atrodo miestas po septynerių metų Andriaus Kupčinsko valdymo – tai supranta vis daugiau kauniečių. Chaotiški, fragmentiški sprendimai, kuriuos priiminėja dabartinė valdžia, miestą tik dar labiau užkonservuoja“, – sakė susirinkime R.Mikaitis.

„Chaotiški, fragmentiški sprendimai, kuriuos priiminėja dabartinė valdžia, miestą tik dar labiau užkonservuoja“, – sakė susirinkime R.Mikaitis.

Lietuvos liberalų sąjūdžio (LRLS) Kauno skyriaus susirinkime lankėsi ir partijos pirmininkas Eligijus Masiulis. Jo teigimu, Kaunui kaip niekada reikia liberalų, nes miestą valdančios politinės jėgos jau per ilgai užsisėdėjo miesto savivaldybėje – mieste nevyksta jokios permainos į gerąją pusę.

Pasak E.Masiulio, R.Mikaitis – žmogus, sugebantis vesti ne tik skyrių, bet ir uždegti kitus žmones. Jis sakė tikintis, kad laikas keisti miestą ir jame įsišaknijusias negeras tendencijas.

„Mūsų laukia nelengva kova ateinančiuose rinkimuose, tačiau tikimės per 200 mandatų visose Lietuvos savivaldybėse. Skaičiuojame, kad iš mūsų partijos iškeltų 60 kandidatų į merus, į antrąjį mero rinkimų turą pateks 18 kandidatų. Manau, liberalai tikrai daug ką nustebins ir bus viena iš trijų partijų, gavusių daugiausiai mandatų savivaldos rinkimuose“, – kalbėjo E.Masiulis.


Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai Kaune tiesioginiuose mero rinkimuose ir vėl siūlys A.Kupčinską, kuris valdo miestą jau 7 metus.R.Mikaitis yra buvęs Kauno meru 2011 m. Tačiau šiame poste išbuvo vos pusmetį – konservatoriams pavyko išklibinti bei suardyti valdančiąją koaliciją ir meru tapo A.Kupčinskas.

Taip pat jau aišku, kad socialdemokratai Kaune palaikys Orintos Leiputės kandidatūrą, Artūro Zuoko Lietuvos laisvės sąjunga – Eriko Tamašausko, „Tvarka ir teisingumas“ – Aušros Ručienės.  

Pirmieji tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius