Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 21 /13:03

Liberalų suvažiavimas – be konservatorių, bet su A.Armonaitės prašymu ir nauju įvaizdžiu

Šeštadienį netoli Vilniaus vyksta valdančiojo Liberalų sąjūdžio suvažiavimas. Jo metu Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė prašė partnerių palaikyti vietoje Partnerystės įstatymo pristatytą Civilinės sąjungos įstatymo projektą. Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sveikinimo kalboje teigė, jog jos vadovaujama partija susikūrė reputaciją, kuri atspari primetamiems įvaizdžiams, ir turi stabilią simpatikų bazę. Renginio metu partija pasitvirtino naują vizualinį identitetą.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
XIV-asis Liberalų sąjūdžio suvažiavimas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Savo sveikinimo kalboje V.Čmilytė-Nielsen teigė, jog specializuoti tyrimai rodo, kad Liberalų sąjūdis turi stabilų palaikymą viso spektro rėmėjų.

„Nuo tų, kurie save laiko liberalių idėjų šalininkais, iki nuosekliai balsuojančių už Liberalų sąjūdį per rinkimus. Turime patikimą simpatikų bazę, bene stabiliausią tarp pagrindinių partijų“, – kreipdamasi į partijos kolegas kalbėjo politikė.

Tai, anot jos, rodo, jog Liberalų sąjūdis ne tik sugebėjo pasikeisti, bet ir tai, kad partija susikūrė atsparią reputaciją.

„Susikūrėme reputaciją, kuri yra atspari kartais mums tikslingai primetamiems įvaizdžiams“, – pažymėjo V.Čmilytė-Nielsen.

Valdančiajam Liberalų sąjūdžiui šie pusantrų metų, pasak jos, buvo sudėtingi, bet darbų esą pavyko padaryti nemažai.

„Ruošdamasi šiam pasisakymui, peržvelgiau, apie ką kalbėjome prieš rinkimus, ką padarėme ir prie kokių darbų prisidėjome. Nežiūrint į sudėtingą situaciją, ir procesų užsukta daug, ir darbų padaryta nemažai, ir įvairiose srityse“, – dėstė partijos lyderė.

Kaip valdančioji partija Liberalų sąjūdis, pasak jos, turi nuolat dalyvauti derybose.

Iššūkių per pastaruosius pusantrų metų buvo tiek, kad užtektų visai kadencijai, o gal ir ne vienai.

„Ir nuolat stebėti, ir esant reikalui įsikišti, kad pradiniai mūsų sumanymai nepatirtų esminių iškraipymų, – pažymėjo V.Čmilytė-Nielsen.

– Ir visa tai besiklostant aplinkybėms, kokių dar apskritai nėra buvę. Iššūkių per pastaruosius pusantrų metų buvo tiek, kad užtektų visai kadencijai, o gal ir ne vienai.“

Partijos pirmininkė pažymėjo, jog prie Liberalų sąjūdžio jungiasi nauji žmonės, todėl organizacijai reikia keistis.

Yra, anot jos, ir pasitraukiančių, bet tai esą ne problema.

„Pasitraukiantieji – taip, tokių taip pat yra – nebėra problema. Tai natūrali gyvo organizmo kaita. Lemia nebe skaičius, o aktyvumas, noras kažką padaryti, pakeisti, įgyvendinti“, – kalbėjo V.Čmilytė-Nielsen.

A.Armonaitė: reikia išlaikyti dar vieną egzaminą

Į suvažiavimą susirinkusius liberalus pasveikino koalicijos partnerė, Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė. Į renginio dalyvius ji kreipėsi žodžiu „draugai“.

„Noriu jus labai pasveikinti su nauju etapu ir nauju įvaizdžiu“, – tarė A.Armonaitė.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./XIV-asis Liberalų sąjūdžio suvažiavimas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./XIV-asis Liberalų sąjūdžio suvažiavimas

Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija, pasak jos, kartu eina per didelį iššūkių lauką ir dabar visą savo dėmesį skiria karui Ukrainoje.

„Įveikėme COVID-19 pandemiją kartu, kartu koalicija – Laisvės partija, Liberalų sąjūdis, Tėvynės sąjunga – atstovėjome populizmo bangą. Tiek man, tiek Viktorijai prie Seimo buvo tikrai... Pastatytų ir kartuvių, ir visko matėme. Atlaikėm, – vardijo A.Armonaitė.

– Turėjom diktatoriaus „Rynair“ nuimtą lėktuvą – atlaikėm. Turėjom diktatoriaus A.Lukašenkos paleistą migracijos krizę – atlaikėm.“

Bet, anot politikės, yra dar vienas egzaminas, kurį koalicija turi išlaikyti – neseniai Seime pristatytas Civilinės sąjungos įstatymo projektas.

„Dėl to aš esu čia. Yra Civilinės sąjungos įstatymo projektas, kuriam labai prašau palaikymo. Visų jūsų“, – kalbėjo A.Armonaitė.

Dėl to aš esu čia. Yra Civilinės sąjungos įstatymo projektas, kuriam labai prašau palaikymo.

„Išlaikėme daugybę egzaminų kartu, tikrai galime išlaikyti ir šitą, kad idėjos, dėl kurių Ukraina šiandien už mus kovoja, kad jos būtų įgyvendinamos ir čia, Lietuvoje“, – sakė ji.

Konservatoriai neatvyko

Koalicijos partnerių konservatorių, sakančių sveikinimo žodį, suvažiavime nebuvo.

Tai, pasak V.Čmilytės-Nielsen, nieko nereiškia.

„Šiandien yra eilinis mūsų suvažiavimas, ne rinkiminis. Labai džiaugiuosi tuo, kad buvo ir daug video sveikinimų kolegų iš ALDE, taip pat ir mums ypatingai brangaus mūsų kolegos iš Ukrainos sveikinimas, kuris, kaip matėme, buvo nufilmuotas prie tanko iš įvykių sūkurio. Džiaugiuosi visais sveikinimais ir tai nieko nereiškia“, – vėliau žurnalistams komentavo politikė.

„Mūsų suvažiavimą, aš tikiu, mūsų kolegos ir oponentai stebi nuotoliniu būdu“, – pridūrė ji.

Partijos simbolis – „L“ raidė

Šeštadienį netoli Vilniaus į XIV suvažiavimą susirinkęs Liberalų sąjūdis pristatė ir patvirtino atnaujintą partijos vizualinį identitetą. Jį sukūrė studija „Godspeed“.

Nauju partijos simboliu tapo stilizuota raidė „L“ ir tai, pasak liberalų, simbolizuoja energiją, šiuolaikiškumą bei įprasmina politinės organizacijos vertybes.

Plačiau apie naują Liberalų sąjūdžio įvaizdį – čia.

Šeštadienį partija taip pat dar planuoja diskutuoti apie 2023 metams keliamus tikslus.

2023-asiais Lietuvoje vyks savivaldos rinkimai.

Pasak Liberalų sąjūdžio atstovų, partijos siekis atnaujinti vizualinį identitetą nėra susijęs su rezonansine politinės korupcijos byla. Liberalų sąjūdis balandį joje buvo išteisintas, tačiau Generalinė prokuratūra apskundė nuosprendį aukštesnei instancijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius