Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 10

LiCS su TPP siūlo skelbti valstybės tarnautojo darbo užmokestį ir gaunamus priedus

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) ir Liberalų ir centro sąjungos frakcijos siūlo skelbti visą valstybės tarnautojo darbo užmokestį.
Atlyginimas vokelyje
Atlyginimas vokelyje / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

Frakcijos teiks pataisą, kuri įpareigotų skelbti ne tik pareiginę algą, bet ir įvairias priemokas, apmokėjimus už darbą švenčių bei poilsio dienomis, nakties ir viršvalandinį darbą, budėjimus, vienkartines pinigines išmokas bei kitas iš valstybės biudžeto gaunamas pajamas.

„Tai būtų pirmasis žingsnis siekiant maksimalaus skaidrumo, kuomet kalbama ne tik apie asmeninius atlyginimus, priedus bei kitus mokėjimus, tačiau ir visiems prieinamas duomenų bazes, kuriose būtų aiškiai matoma, kas organizuoja ir kas laimi įvairius valstybinius konkursus. Tokie pirkimai pardavimai turi būti viešinami ir kiekvienas Lietuvos pilietis turi turėti galimybę gauti tokią informaciją“, – įsitikinęs TPP frakcijos atstovas Laimontas Dinius.

Pasak Seimo pranešimo spaudai, šioms įstatymo pataisoms pritariantis Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas sieks, kad jos parlamente būtų svarstomos ypatingos skubos tvarka.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius