Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 20

Lietuva dalyvauja Jungtinių Tautų konferencijoje prieš rasizmą

Ženevoje (Šveicarija) balandžio 20 dieną prasidėjo Jungtinių Tautų konferencija prieš rasizmą, rasinę diskriminaciją, ksenofobiją ir kitokią netoleranciją. Lietuvai konferencijoje atstovauja Lietuvos nuolatinis atstovas prie Jungtinių Tautų biuro ir kitų tarptautinių organizacijų Ženevoje, ambasadorius Eduardas Borisovas.

Konferencija siekia įvertinti, kaip įgyvendinami įsipareigojimai kovojant su rasizmu ir susijusiais reiškiniais, kurie buvo išdėstyti 2001 metų Durbano konferencijos Baigiamojoje deklaracijoje ir Veiksmų plane, praneša Užsienio reikalų ministerija.

Lietuva, suprasdama daugiašalių pastangų svarbą kovoje su rasizmu ir rasine diskriminacija, dalyvauja konferencijoje ir atidžiai stebi derybų dėl baigiamojo dokumento eigą bei pasisako už Europos Sąjungos ginamas vertybes, teigiama pranešime spaudai.

Lietuva laikosi pozicijos, kad visi regionai ir visos rasizmo aukos turi būti traktuojamos vienodai bendroje kovoje su rasizmu. Išraiškos laisvė neturi būti ribojama, prisidengiant religijų šmeižimu, ir holokausto neigimas yra netoleruotinas.

Lietuva pasilieka teisę pasitraukti iš konferencijos, jei į jos baigiamojo dokumento tekstą bus įtrauktos nuostatos, neatitinkančios visuotinai pripažintų žmogaus teisių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius