Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 11

Lietuvą ginče su „Gazprom“ konsultuoja advokatų kontoros LAWIN ir „Mannheimer Swartling“

Energetikos ministerija ginčui su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“ be konkurso pasisamdė Lietuvos advokatų kontorą „Lawin“ ir Švedijos teisinę kontorą „Mannheimer Swartling“.
„Gazprom“ kreipėsi į Stokholmo arbitražą.
„Gazprom“ kreipėsi į Stokholmo arbitražą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai nurodoma liepos pradžioje „Global Energy Review“ pasirodžiusioje publikacijoje. Energetikos ministro patarėjas Kęstutis Jauniškis aiškina, kad „Lawin“ ir „Mannheimer Swartling“ ministerijos patarėjais tapo po to, kai „Gazprom“ padavė Lietuvą į Stokholmo arbitražą, prašydama ypatingos skubos tvarka pritaikyti laikinas apsaugos priemones – uždrausti nagrinėti bylą dėl „Lietuvos dujų“ veiklos nacionaliniame teisme, rašo portalas eversus.lt.

Viešųjų pirkimų tarnyba jau šią savaitę tikisi paskelbti išvadas dėl Energetikos ministerijos skelbto teisininkų konkurso ginčui su „Gazprom“ arbitraže. Tarnyba jį buvo sustabdžiusi nustačius, kad konkursas esą yra rizikingas.

„Energetikos ministerija mums pateikė prašomus dokumentus, juos vertiname, tačiau šis darbas nėra paprastas, nes skelbtas konkursas yra sudėtingas“, – portalui eversus.lt sakė Viešųjų pirkimų tarnybos Kontrolės skyriaus vedėja Jelena Valentukevičienė.

Pastarųjų sutarčių, taip pat ir Energetikos ministerijos biudžeto teisinių paslaugų įsigijimui ministerija griežtai nekomentuoja.

„Ministerijos biudžetas teisinių paslaugų įsigijimui nebuvo viršytas“, – eversus.lt sakė K.Janiškis.

„Energetikos minsterija pagal viešojo pirkimo procedūras pernai rugsėjį buvo pasisamdžiusi advokatų kontorą „Latham & Watkins“, nes ji vienintelė atitiko jos nustatytus kvalifikacinius reikalavimus. Todėl, kaip byloje pagal „Gazprom“ ieškinį Lietuvai atsirado švedų „Manheimer Swartling“, turėtų aiškintis ne vien viešųjų pirkimų tarnyba,bet ir prokuratūra“, – neabejoja advokatų kontoros „Sorainen“ advokatas Paulius Koverovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius