Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 16

Lietuva ieško vertėjo, galinčio susikalbėti su Šri Lankos pabėgėliais

Lietuvai nerandant vertėjo, galinčio susikalbėti su pernai gruodį į šalį atsiųstais keturiolika Šri Lankos pabėgėlių, iki šiol neprasidėjo prieglobsčio procedūroms būtinos apklausos.
Šri Lankos kariai užėmė tamilų „tigrų“ kovotojų kontroliuotą pakrantės ruožą.
Šri Lankos gyventojai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dabar vyksta prieglobsčio procedūros, ieškomas vertėjas, kadangi jie yra tamilai ir kalba tik tamilų kalba“, – BNS sakė Migracijos departamento Prieglobsčio reikalų skyriaus vedėja Liucija Voišnis.

Pernai spalį pabėgėliai buvo sulaikyti Belgijoje, kur nustatyta, kad jie, pateikę suklastotus dokumentus, Šengeno vizas gavo Lietuvos konsulate Indijoje.

Pasak Migracijos departamento atstovės, per apklausas turi būti išaiškintos visos priežastys, kodėl Lietuvoje prašomasi prieglobsčio.

„Kai bus gauta tokia informacija, ji turės būti patikrinta, paneigta arba patvirtinta. Ir tada tiktai priimamas sprendimas, ar suteikti prieglobstį ar ne“, – tikino L.Voišnis.

Jei prieglobstis nesuteikiamas, sprendžiama dėl asmenų išsiuntimo iš šalies.

Anot L.Voišnio, kadangi Lietuva yra atsakinga už vizų išdavimą pabėgėliams, jai automatiškai tenka nagrinėti ir prieglobsčio suteikimą, kurio Šri Lankos gyventojai prašėsi Belgijoje.

„Viena tik Europos Sąjungos narė gali būti atsakinga už prieglobsčio prašymo nagrinėjimą. Ir šiuo atveju Lietuva yra atsakinga, jos pareiga išnagrinėti tuos prieglobsčio prašymus, pateiktus Belgijoje“, – sakė L.Voišnis.

Prieglobsčio procedūros trunka 3 mėnesius, prireikus jos gali būti pratęstos tokiam pačiam laikotarpiui.

Į Lietuvą pargabenti pabėgėliai gyvens Pabradėje, kol bus ištirtos visos įvykio aplinkybės. Tai Lietuvai kainuos iki dešimties tūkstančių litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius