2017 04 24

Lietuva ir Kazachstanas sutarė dėl kalinių perdavimo

Pirmadienį teisingumo ministrė Milda Vainiutė ir Kazachstano Respublikos generalinis prokuroras Žakipas Asanovas Vilniuje pasirašė dvišalę sutartį dėl asmenų, kuriems paskirta laisvės atėmimo bausmė, ir asmenų, kuriems pritaikytos priverčiamosios medicinos priemonės, perdavimo, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Milda Vainiutė
Milda Vainiutė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pasirašę šią sutartį, turime naują mūsų valstybių teisinio bendradarbiavimo pagrindą, kuriuo remdamiesi galėsime perduoti nuteistuosius ir vykdyti paskirtas bausmes savo šalyse. Laikomės pozicijos, kad užsienio valstybėse nuteisti mūsų piliečiai neturi tapti išlaikymo našta tų šalių gyventojams, todėl rodome iniciatyvą perkelti juos į Lietuvos įkalinimo įstaigas“, – po sutarties pasirašymo sakė teisingumo ministrė M.Vainiutė.

Pasak teisingumo ministrės, sutartis leis užtikrinti sklandų nuteistųjų perdavimą o procesą ir padės įgyvendinti svarbų tikslą – sudaryti sąlygas nuteistųjų integracijai į savo šalies visuomenę.

Kazachstano generalinis prokuroras Ž.Asanovas išreiškė viltį, kad sutarties pasirašymas ir įvykęs dvišalis susitikimas ateityje pasitarnaus glaudesniam Lietuvos ir Kazachstano bendradarbiavimui.

Teisingumo ministrė M.Vainiutė ir Kazachstano generalinis prokuroras Ž.Asanovas susitikime aptarė bausmių atlikimo sistemos įstaigų pertvarką, gerosios praktikos taikymo svarbą. Ministrė pasakojo apie Lietuvos bendradarbiavimo su užsienio valstybėmis dėl nuteistųjų perdavimo patirtį.

Kazachstanas yra šešta ne Europos Sąjungos šalis, su kuria Lietuva pasirašo sutartį dėl nuteistųjų perdavimo. Dar su septyniomis šalimis (Maroku, Brazilija, Pakistanu, Peru, Kirgizija ir kt.) vyksta derybos. Šiemet Lietuvos laisvės atėmimo vietose nėra Kazachstano piliečių, o Kazachstane – bausmę atliekančių mūsų šalies gyventojų.

Pernai Lietuva perėmė 59 nuteistuosius iš kitų šalių, o iš Lietuvos perduoti 4 nuteisti asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius